Publicatie anterieure overeenkomst Planontwikkeling Locatie Fûgelliet-Noord Ureterp

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland maken bekend dat de gemeente op 9 oktober 2023 met de initiatiefnemer een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) heeft afgesloten voor de planontwikkeling in Ureterp van het gebied tussen de Griene Leane en Wylp, ten westen van de sportvelden van Ureterp. Dit gebied is kadastraal bekend als gemeente Ureterp sectie A nummers 05390 (deels) en 03808 (deels). Het bouwplan voorziet in de realisatie van achtentwintig woningen met bijbehorende tuinen, erven, groenvoorzieningen, parkeer-, toegangs- en ontsluitingsmogelijkheden.

Een anterieure overeenkomst is een overeenkomst met afspraken over de grondexploitatie die de gemeente met één of meerdere grondeigenaren sluit voordat het bestemmingsplan wordt vastgesteld.

De overeenkomst heeft tot doel om het verhaal van de grondexploitatiekosten zeker te stellen zonder dat hiervoor een exploitatieplan hoeft te worden vastgesteld. De verkoop van de grond van de gemeente aan de initiatiefnemer is onderdeel van deze overeenkomst. Ook zijn in de overeenkomst de voorwaarden opgesteld waarbinnen de planontwikkeling plaatsvindt. Daarbij is afgesproken dat de gemeente een inspanningsverplichting heeft om het planologisch mogelijk te maken dat het bouwplan op de locatie gerealiseerd kan worden. Met de initiatiefnemer zijn onder meer afspraken gemaakt over de kosten van eventueel optredende planschade, het bouwverkeer en eventuele schade door de werkzaamheden.

Tegen de gesloten overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

 

Beetsterzwaag, 18 oktober 2023

Naar boven