Tweede Kamerverkiezingen 2023 - Stemmen in een andere gemeente met een kiezerspas

De burgemeester van Nederweert maakt bekend: met een kiezerspas mag u stemmen in een andere gemeente. Dit mag tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november 2023. Hiervoor gelden de volgende regels:

A. DIGITALE OF SCHRIFTELIJKE AANVRAAG KIEZERSPAS

1.

Via www.nederweert.nl/verkiezingen kunt u een kiezerspas aanvragen. U kunt een kiezerspas ook via een formulier aanvragen. Dit formulier is beschikbaar bij de gemeente.

2.

Een digitale of schriftelijke aanvraag moet op zijn laatst op 17 november 2023 door de gemeente zijn ontvangen. De stemmer doet de aanvraag bij de gemeente waar die op de dag van de kandidaatstelling (9 oktober 2023) staat ingeschreven.

3.

De aanvraag voor een kiezerspas wordt afgewezen als de stemmer al een aanvraag voor een volmacht heeft gedaan.

4.

Als uw aanvraag voor een kiezerspas is goedgekeurd, ontvangt u een kiezerspas. Uw stempas is daarna niet meer geldig.

B. KIEZERSPAS AANVRAGEN OP HET GEMEENTEHUIS

1.

Als de stemmer de stempas heeft ontvangen, kan die in plaats van een digitale of schriftelijke aanvraag ook een kiezerspas op het gemeentehuis aanvragen. Dit doet de stemmer bij de gemeente waar die op de dag van de kandidaatstelling (9 oktober 2023) staat ingeschreven. Een kiezerspas aanvragen op het gemeentehuis kan op zijn laatst op 21 november tot 12:00 uur.

Met een kiezerspas mag u in elk stembureau in Nederland stemmen.

Heeft u vragen? Wij helpen graag. Neem contact op met team verkiezingen. Mail naar verkiezingen@nederweert.nl of bel naar 0495 677 111. U kunt ook kijken op www.nederweert.nl/verkiezingen

Naar boven