Inspraak ontwerp-wegenlegger

Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn maakt bekend dat zij een nieuwe ontwerp-wegenlegger heeft opgemaakt. Elke gemeente heeft op grond van de Wegenwet de plicht om een wegenlegger op te maken.

In de wegenlegger wordt onder meer vastgelegd welke wegen, bruggen of duikers buiten de bebouwde kom openbaar zijn en wie de onderhoudsplicht daarvan heeft. De wegenlegger kan door een ieder gebruikt worden om informatie in te winnen.

De ontwerp-wegenlegger wordt conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Uniforme openbare voorbereidingsprocedure) voor inspraak vrijgegeven. Het ontwerp ligt gedurende zes weken met ingang van maandag 30 oktober tot maandag 11 december 2023 voor een ieder ter inzage.

De ontwerp wegen legger inzien

Digitaal

De ontwerp-Wegenlegger is digitaal te vinden in de bijlage bij deze publicatie.

Op afspraak

Op afspraak kunt u naar Werkgebouw Zuid komen voor inzage. Neem hiervoor contact op met Sjoerd de Boer van de afdeling Beheer en Onderhoud, via ons algemeen telefoonnummer 14 055.

Zienswijze 

Tijdens de periode waarin de ontwerp-wegenlegger ter inzage ligt kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen. Dat kan op de volgende manieren:

Schriftelijk

Stuur uw zienswijze onder vermelding van “zienswijze ontwerp-wegenlegger” naar: Het college van burgemeester en wethouders

ter attentie van de afdeling Beheer en Onderhoud, S. de Boer

Postbus 9033

7300 ES Apeldoorn

De brief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer en e-mailadres bevatten.

Telefonisch of mondeling

Maak een afspraak met Sjoerd de Boer via telefoonnummer 14055. Van mondeling ingediende zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Apeldoorn, 10 oktober 2023

Naar boven