Gewijzigd Mandaat Kieswet De Fryske Marren

Per 1 januari 2023 is de Kieswet gewijzigd. Het Team Klantcontact centrum is reeds gemandateerd voor diverse bevoegdheden genoemd in de Kieswet. Voor een efficiënte uitvoering van de Kieswet heeft de burgemeester van De Fryske Marren op 4 oktober2023 besloten de mandatering voor de bevoegdheden genoemd onder het mandaat J.10 uit te breiden met de werkzaamheden van het gemeentelijk stembureau. Deze onderdelen zijn opgenomen in Hoofdstuk E (uitbreiding) en Hoofdstuk Na (nieuw) van de Kieswet. De projectleider Verkiezingen is eveneens als gemandateerde opgenomen. Aanvullend is de benaming van de bestaande bevoegdheden onder E, G, K en N in overeenstemming gebracht met de benaming in de Kieswet.

 

Artikel

 

Bevoegdheid

Gemandateerde

Ondergemandateerde

Bijzonderheden

J.10

Bevoegdheden van burgemeester genoemd in de volgende onderdelen van de Kieswet:

B Het kiesrecht, E Kieskringen en stembureaus, G De registratie van de aanduiding en het logo van een politieke groepering, H De inlevering van de kandidaatlijsten, J De stemming, K Het stemmen met een kiezerspas L Het stemmen bij volmacht, M Het stemmen per brief, N De stemopneming, Na De taak van het gemeentelijk stembureau bij de totstandkoming van de verkiezingsuitslag en Y De verkiezing van de leden van het Europese Parlement

teammanager

projectleider Verkiezingen

Behandelend ambtenaar

De gang van zaken rond de (voorbereiding van) verkiezingen wordt in een structureel overleg met de burgemeester besproken. De taken opgenomen in paragraaf 5 Hoofdstuk E zijn niet gemandateerd.

 

Joure, 4 oktober 2023

Naar boven