Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling investeringen accommodaties sportverenigingen Den Haag 2021

Toelichting

 

De Subsidieregeling investeringen accommodaties sportverenigingen Den Haag 2021 stimuleert verenigingen om verbeteringen aan hun accommodaties door te voeren en deze toekomstbestendiger te maken. In 2021 zijn er aan deze regeling budgetten toegekend. Dit jaar zijn er veel meer aanvragen van sportverenigingen binnengekomen voor verbetering en verduurzaming van hun accommodaties dan met het subsidieplafond kunnen worden toegekend. Omdat dit een positieve ontwikkeling is en de dekking binnen de begroting van programma Sport kan plaatsvinden, wordt het subsidieplafond met € 1.000.000,- verhoogd. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk aanvragen worden gehonoreerd en verenigingen worden geholpen bij het verduurzamen, toegankelijk en/of toekomstbestendig maken van de sportaccommodatie.

 

Besluitvorming

 

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag;

 

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2020;

 

besluit vast te stellen de Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling Investeringen Accommodaties Sportverenigingen Den Haag 2021.

 

Artikel I

De Subsidieregeling Investeringen Accommodaties Sportverenigingen Den Haag 2021 wordt gewijzigd als volgt:

 

  • A

    Artikel 1:8 Subsidieplafonds wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 1:8, eerste lid onder c en tweede lid onder a sub 3 worden “€ 2.000.000,- en € 1.500.000,-vervangen door € 3.000.000,- en door € 2.500.000, -”.

 

Artikel II

Deze regeling treedt met terugwerkende kracht in op 1 juli 2021.

 

Het college van burgemeester en wethouders,

 

de secretaris,

Ilma Merx

 

de burgemeester,

Jan van Zanen

 

Naar boven