Vastgesteld ‘Vlekkenplan+ Centrum Nuenen 2023’ gemeente Nuenen c.a.

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad op 21 september 2023 het ‘Vlekkenplan+ Centrum Nuenen 2023’ heeft vastgesteld.

Vlekkenplan+ Centrum Nuenen 2023

Een van de opgaves uit de omgevingsvisie is ‘Een nog aantrekkelijker centrum van Nuenen’. Een centrum met gezellige terrassen, diverse voorzieningen op korte afstand en de sociale samenhang maken Nuenen een fijne plek om te wonen. Het centrum van Nuenen vervult een belangrijke maatschappelijke functie voor haar inwoners en bezoekers. Een functie die we graag ook in de toekomst willen behouden. Juist om Nuenen te houden zoals het is, ondernemen we actie.

Trends en ontwikkelingen in de regio, maar ook op landelijke en mondiale schaal maken dat de voorzieningen in het centrum van Nuenen onder druk staan. Een goede economische en ruimtelijke ordening van functies is noodzakelijk voor een levendig, aantrekkelijk en compact centrum van Nuenen, ook in de toekomst.

Dit Vlekkenplan+ is een eerste stap hiertoe, die nadrukkelijk samen met betrokken partijen in het centrum is genomen. Een eerste stap die perspectief biedt voor de realisatie van een aantal nieuwe ontwikkelingen in het centrum. Een eerste stap die richting geeft aan vervolgacties. Een eerste stap die smaakt naar meer.

Het Vlekkenplan+ Centrum Nuenen is

  • Een eerste stap om te komen tot een actualisatie van de Centrumvisie 2010. Dit krijgt nog een vervolg in het op te stellen omgevingsprogramma Centrum;

  • Een herbevestiging van bestaand beleid;

  • Een visie op hoofdlijnen voor het gehele centrum;

  • Een visie op de functionele structuur en ruimtelijke kwaliteiten in zijn algemeenheid. Er wordt niet gesproken overbouwhoogtes of stedenbouwkundige inrichtingsmogelijkheden. Dit is voor de nadere uitwerking per ontwikkelinitiatief;

  • Een actueel integraal kader voor initiatiefnemers van ontwikkelingsplannen;

  • Een kaart met een toelichting

Ter inzage

Het ‘Vlekkenplan+ Centrum Nuenen 2023’ en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 oktober 2023 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het Vlekkenplan+ kan op afspraak of tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen worden ingezien.

Het plan is ook raadpleegbaar via de gemeentelijke website https://www.nuenen.nl/centrumontwikkeling.

Geen beroep

Tegen het vaststellen van een visie staat geen mogelijkheid tot het indienen van een beroep open.

Nuenen, 13 oktober 2023

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven