Wijziging Aanwijsbesluit APV 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Gouda;

 

gelezen het voorstel van 28 september 2023;

 

gelet op artikel 2:22 van de Algemene plaatselijke verordening Gouda 2020 en het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2020, waarin plaatsen zijn aangewezen voor het tijdelijk plaatsen van borden in verband met de verkiezingen van de leden van het openbaar bestuur;

 

gelet op hun wens om dit aantal plaatsen uit te breiden in verband met de verkiezingen. De eerstvolgende verkiezingen worden gehouden op 22 november 2023;

 

besluit:

 

de volgende wijziging van het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2020 vast te stellen;

Artikel 1
  • 1.

    Artikel 2, tweede lid, van het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2020 (hierna: het Aanwijsbesluit) komt als volgt te luiden:

    • 2.

      De aanplakborden ter plaatse van de volgende locaties worden gedurende vier weken voor en vier weken na verkiezingen van leden voor het openbaar bestuur aangewezen, als bedoeld in artikel 2:22, vierde lid, van de APV:

      Toegangsweg van A12 naar Gouda thv KFC

      Burgemeester Jamesplein tussen Huis van de Stad en station

      Gildenburg (bij W.C. Bloemendaal)

      Middenmolenplein (bij W.C. Goverwelle)

      Burgemeester van Dijkesingel thv Albert Heijn (Westergouwe)

      Hoek Emmastraat /Jacob van Lennepkade (Korte Akkeren)

      Hoek Klein Amerika/ Fluwelensingel (ingang parkeerplaats)

      Hoek Sportlaan/ de Kortestraat (Anne Frankplantsoen)

      Willensplein (bij fietsenstalling Station NS Goverwelle)

      Hoek Bodegraafsestraatweg/Goudse Houtsingel (in het gras bij verkeerslicht)

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking ervan.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Wijziging van het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2020 inzake plaatsen voor verkiezingsborden.

Aldus besloten in de vergadering van 3 oktober 2023.

Burgemeester en wethouders van Gouda,

de secretaris,

drs. R.C. Bakker

de burgemeester,

mr. drs. P. Verhoeve

bezwaarmogelijkheden

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van verzending/uitreiking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Gouda.

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op.

 

Het bezwaarschrift moet tenminste uw naam en adres bevatten, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de gronden van het bezwaar en voorzien zijn van uw handtekening.

Voorts wordt u verzocht een afschrift van het bestreden besluit mee te sturen en kenbaar te maken op welk telefoonnummer u bereikbaar bent.

Het bezwaarschrift moet u sturen naar het College van burgemeester en wethouders, Centraal Juridische Afdeling, Postbus 1086, 2800 BB te Gouda.

 

Desgewenst kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken.

Voor de behandeling van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd. De griffie van de rechtbank zendt ter betaling een acceptgiro toe.

Naar boven