VERKIEZINGEN WATERSCHAP - STEMMEN IN EEN ANDERE GEMEENTE MET EEN KIEZERSPAS

De burgemeester van Voorschoten maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van het Hoogheemraadschap van Rijnland, te houden op 15 maart 2023 een kiezer toegestaan is zijn stem uit te brengen in een andere gemeente (binnen de grenzen van het Hoogheemraadschap van Rijnland) met een kiezerspas.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. SCHRIFTELIJK VERZOEK

Op het gemeentehuis van Voorschoten zijn kosteloos verkrijgbaar de formulieren voor verzoekschriften om in een andere gemeente (binnen de grenzen van het Hoogheemraadschap van Rijnland) met een kiezerspas aan de stemming te mogen deelnemen.

De gemeente waar de kiezer op de dag van de kandidaatstelling (30 januari 2023) als kiezer is geregistreerd, moet het verzoekschrift uiterlijk op vrijdag 10 maart 2023 hebben ontvangen.

Het verzoek wordt niet ingewilligd indien aan de verzoeker reeds is toegestaan bij volmacht te stemmen.

B. MONDELING VERZOEK

Na ontvangst van zijn stempas kan de kiezer ook, in plaats van een schriftelijk verzoek te doen, zich onder overlegging van zijn stempas vervoegen bij het gemeentehuis van Voorschoten, waar hij op de dag van de kandidaatstelling als kiezer is geregistreerd, om deze te doen omzetten in een kiezerspas. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 14 maart 2023 tot 12:00 uur.

Een kiezer, die in het bezit is van een kiezerspas, kan zich ter uitoefening van zijn kiesrecht aanmelden in elk stembureau binnen de grenzen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Nadere informatie wordt verstrekt door de afdeling Burgerzaken van de gemeente.

Plaats

Datum

Voorschoten 30 januari 2023 De burgemeester voornoemd,

N. Stemerdink

Naar boven