Vastgesteld bestemmingsplan Harlingen – Oostpoort fase 3

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 16 oktober 2023 gedurende zes weken voor iedereen het op 27 september 2023 vastgestelde bestemmingsplan Harlingen – Oostpoort fase 3 ter inzage ligt.

Wat regelt dit bestemmingsplan?

Dit bestemmingsplan regelt het planologisch borgen van de uitbreiding van het bedrijventerrein Oostpoort. Bedrijventerrein Oostpoort 3 komt ten oosten van het huidige bedrijventerrein en omvat zo’n 14 hectare bedrijfsgrond. Het plangebied wordt ruwweg begrenst door het Van Harinxmakanaal, de oostgrens van bedrijventerrein Oostpoort en een perceel grond ten noorden van de Ungabuursterweg.

Locatie en termijn ter inzage.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 16 oktober 2023 gedurende zes weken voor iedereen kosteloos ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Het vastgestelde bestemmingsplan kan verder bekeken worden op de website ruimtelijkeplannen.nl.

Indienen beroep.

U kunt de rechter vragen om het bestemmingsplan te beoordelen. Dit heet: ”instellen van beroep”. Niet iedereen mag beroep instellen. U mag alleen beroep instellen:

  • -

    als u direct te maken krijgt met de gevolgen van dit besluit (een belanghebbende bent), of

  • -

    als u geen belanghebbende bent maar wel op tijd een reactie heeft gegeven (zienswijze) op het ontwerpbestemmingsplan.

U mag beroep instellen tot en met 26 november 2023.

Dit doet u door uw beroep, en de redenen waarom u beroep instelt, per brief op te sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt de rechter vragen om te besluiten dat het bestemmingsplan nog niet gaat gelden.

Dit heet een ‘voorlopige voorziening’. Normaal gaat het bestemmingsplan gelden meteen na 26 november 2023. Het is dan mogelijk dat er bijvoorbeeld een vergunning wordt afgegeven, die past in de regels van dit bestemmingsplan, terwijl de rechter nog niet een besluit heeft genomen over het bestemmingsplan. Wilt u niet dat het bestemmingsplan meteen gaat gelden? En is het nodig dat de rechter daar snel een besluit over neemt (onverwijlde spoed)? Vraag dan voor 26 november 2023 de rechter om een voorlopige voorziening. U mag alleen om een voorlopige voorziening vragen als u ook beroep heeft ingesteld. U kunt de rechter per brief vragen om een voorlopige voorziening. Stuur deze brief naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

Naar boven