Aankondiging voorgenomen bruikleen grond Slingerweg, Den Burg

 

Het college van de gemeente Texel is voornemens met het Stichting Woontij een aanvullende bruikleenovereenkomst te sluiten betreffende een perceel grond gelegen aan de Slingerweg, te Den Burg, kadastraal bekend gemeente Texel, sectie O, nummer 1757 (gedeeltelijk) (eigendom gemeente), met een totaal oppervlakte van circa 1.078 m² .

Het aanvullend bruikleen geven van de grond vindt onderhands plaats. Hier ligt de volgende motivering aan ten grondslag.

Met betrekking tot een deel van het perceel grond aan de Slingerweg zijn reeds in juni 2018 met Stichting Woontij afspraken gemaakt over het gebruik daarvan ten behoeve van 20 woonvoorzieningen voor studenten (campus) in het sociale segment (Texel Academy I). Deze woonvoorzieningen zijn geplaatst en in gebruik. Er is nu sprake van een uitbreiding van dit project, aangrenzend aan het perceel dat in gebruik is voor Texel Academy I, omdat de bestaande samenwerkingsafspraken met Stichting Woontij zijn uitgebreid. De gemeente Texel heeft op 31 maart 2022 een omgevingsvergunning afgegeven voor een uitbreiding met 20 woonvoorzieningen. Het betreft een uitbreiding met een 20-tal woonvoorzieningen in het sociale segment (Texel Academy II). Op Texel is Stichting Woontij de enige DEAB (Diensten van algemeen economisch belang) toegelaten instelling die sociale woningbouw op Texel aanbiedt. Een woningcorporatie heeft bij uitstek ervaring met de ontwikkeling en exploitatie van sociale huurwoningen. En de uitvoering van de taken door een woningcorporatie zijn in de Woningwet met waarborgen omkleed. De uitbreiding van de woonvoorzieningen is opgenomen in de Prestatieafspraken 2021-2025.

De gemeente heeft vastgesteld dat, gezien het bovenstaande , thans bij voorbaat vaststaat dat slechts een bruikleenovereenkomst met Stichting Woontij mogelijk is, omdat deze partij voldoet aan de gestelde criteria. Er zijn geen andere gegadigden bekend die aan de criteria voldoen. De gemeente Texel merkt Stichting Woontij derhalve aan als enige serieuze gegadigde, mitsdien de gemeente voornemens is de betreffende grond in bruikleen te geven aan Stichting Woontij.

De gemeente heeft met betrekking tot het voornemen een besluit genomen, maar zal eerst tot effectuering van de bruikleenovereenkomst overgaan na afloop van de reactietermijn als vermeld in deze publicatie.

Een ieder die nadere informatie wenst te verkrijgen over het in bruikleen geven van de grond, kan zich binnen 20 kalenderdagen na het verschijnen van deze publicatie richten tot Team Beleid/Grondzaken van de gemeente Texel, via de e-mail gemeente@texel.nl onder vermelding van zaaknummer 3126767 of telefonisch via 140222.

 

 

Naar boven