Omgevingsvisie Groen en Verbonden Oost Gelre 2040 

Het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre maakt bekend dat de gemeenteraad op 19 september 2023 de Omgevingsvisie heeft vastgesteld.

Omgevingsvisie Groen en Verbonden Oost Gelre 2040 

“Wij leven met ons ons allen in een snel veranderende wereld. Hiervan zijn de gevolgen ook in Oost Gelre merkbaar. Dat vraagt van ons allen en van ons als gemeentebestuur om goed vooruit te kijken. Welke gemeente willen wij zijn in 2040? Wat zijn onze wensen als het gaat om wonen, werken, landbouw, energie, landschap, zorg, welzijn, gezondheid, onderwijs, recreatie en sport? Hoe gaan wij al die wensen een plek geven? En op een manier dat die goed naast elkaar en mét elkaar kunnen bestaan? En met voldoende ruimte voor iedereen? Welke keuzes moeten we daarvoor maken? Al deze vragen en onderwerpen krijgen een plek in onze omgevingsvisie 2040” volgens wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Jos Hoenderboom.”

U kunt de vastgestelde ‘Omgevingsvisie Groen en Verbonden Oost Gelre 2040’ inzien

De Omgevingsvisie Groen en Verbonden Oost Gelre 2040 treedt in werking op 19 september 2023. U kunt de visie inzien op de website RO-plannen www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.1586. SV00004-VG01.

Ook kunt u de visie inzien in het in het gemeentehuis te Lichtenvoorde, Varsseveldseweg 2. U kunt de stukken alleen op afspraak inzien. U maakt de afspraak via telefoonnummer (0544) 39 35 35.

Geen bezwaar of beroep

Het is niet mogelijk om tegen de vastgestelde structuurvisie bezwaar of beroep in te stellen. Over de ontwerp Omgevingsvisie zijn zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft deze zienswijzen beoordeeld en betrokken bij de besluitvorming over de vaststelling van de visie.

Naar boven