Bestemmingsplan Chw Bronbeeklaan 66 en exploitatieplan Bronbeeklaan 66

De gemeenteraad stelde op 27 september 2023 vast:

het bestemmingsplan Chw Bonbeeklaan 66

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.1018-0301

en

het exploitatieplan Bornbeeklaan 66

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.EPP1024-0301

Dit maken burgemeester en wethouders bekend in het gemeenteblad, zoals staat in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (hierna: Wro),.

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Bronbeeklaan 66 in Arnhem en ligt in de buurt De Paasberg. 

Aanleiding en doel bestemmingsplan

Het pand aan de Bronbeeklaan 66 is jarenlang in gebruik geweest als verzorgingstehuis voor senioren en staat nu leeg. Het plan is om wonen in het gebouw mogelijk te maken. In Arnhem bestaat een grote behoefte aan woningen en dat is op deze locatie goed inpasbaar. Deze locatie kan een bijdrage leveren aan de doorstroming op de woningmarkt in de omliggende wijken.

Deze locatie heeft volgens het vigerende bestemmingsplan 'Velperweg e.o.' de bestemming Maatschappelijk. Om een functiewijziging naar wonen mogelijk te maken is een bestemmingsplanwijziging nodig.

Aanleiding en doel exploitatieplan

De gemeente is bloot eigenaar van het perceel Bronbeeklaan 66 dat in erfpacht is uitgegeven. Het erfpachtcontract voorziet niet in kostenverhaal. Het kostenverhaal, als bedoeld in artikel 6.12 Wro is daarmee niet verzekerd. Op grond van artikel 6.12 Wro moet daarom een exploitatieplan worden vastgesteld. De gemeente acht het verder nodig om locatie-eisen te stellen.

Inzien

U kunt het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling en het vastgestelde exploitatieplan inzien. Dit kan op twee manieren:

 

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar op: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0202.1018-0301

En de bronbestanden van het exploitatieplan zijn beschikbaar op: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.EPP1024-0301/ 

Beroep

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan, het exploitatieplan en met het besluit hierover? Dan kunt u hierop reageren. Dit heet in beroep gaan. Hier zijn kosten aan verbonden. In beroep gaan kan op twee manieren:

- Stuur vóór 16 november 2023 een brief naar de Raad van State via postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

- Online in beroep gaan via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. U heeft hier een DigiD voor nodig.

Spoed

Kunt u niet wachten op de uitkomst van uw beroep? Dan kunt u een voorlopige beslissing van de rechter aanvragen. Dit heet een voorlopige voorziening. Hier zitten kosten aan verbonden. Een voorlopige voorziening aanvragen kan op twee manieren:

- Stuur een brief naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

- Vraag online een voorlopige voorziening aan via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. U heeft hier een DigiD voor nodig.

Naar boven