Voorgenomen verkoop strookje gemeentegrond aan de Streekweg te Hoogkarspel

De gemeente Drechterland maakt hierbij bekend dat zij voornemens is een strookje grond van ca. 16 m2, te verkopen aan de aangrenzende eigenaar van de Streekweg 106 te Hoogkarspel.

Objectinformatie

Het strookje grond is kadastraal bekend als gemeente Drechterland, sectie K, nummer 3728 (ged.). Het strookje is gelegen aan de westzijde van perceel Streekweg 106 te Hoogkarspel.

De eigenaar van Streekweg 106 is de enige serieuze gegadigde

Naar oordeel van de gemeente Drechterland is de aangrenzende eigenaar van Strekweg 106 de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor deze voorgenomen verkoop-erfgrenscorrectie.

  • 1.

    De eigenaar van Streekweg 106 gebruikt deze grond al als tuin/erfafscheiding, aansluitend op de huidige tuin.

  • 2.

    Gelet op de ligging en de bestemming van het perceel is het strookje grond enkel te gebruiken tezamen met het aangrenzende perceel Streekweg 106 en niet zelfstandig.

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen verkoop van de grond aan de aangrenzende eigenaar van Streekweg 106, omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u dit binnen 20 dagen na de dag van deze publicatie, met opgave van redenen, schriftelijk kenbaar te maken bij de gemeente Drechterland, Postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel onder vermelding van ‘Reactie op voornemen tot verkoop strookje gemeentegrond Streekweg 106’.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer F. van der Meulen, beleidsmedewerker grondzaken van de gemeente Drechterland.

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het zogenaamde Didam-arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

Naar boven