Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 'Het Brombemke te Sint Odiliënberg'.

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 21 september 2023 het bestemmingsplan 'Het Brombemke te Sint Odiliënberg' gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplan maakt de bouw van 16 grondgebonden woningen met bijbehorende voorzieningen zoals een weg, parkeerplaatsen en openbaar groen mogelijk. De locatie is het voormalige Brombemke aan de Schaapsweg 38 te Sint Odiliënberg. Daarnaast maakt ook het terrein van de aangrenzende kinderboerderij deel uit van het plangebied, de kinderboerderij gaat verhuizen naar het dorpspark Schepersheuvel.

Gewijzigde vaststelling

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen en een aantal ambtshalve wijzigingen is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Meer informatie is te vinden in de Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen behorende bij het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Inzage en raadplegen

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf woensdag 4 oktober 2023 voor 6 weken ter inzage bij het servicepunt Roerdalen. De planstukken staan ook op www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering: NL.IMRO.1669.BPODL2023BROMBEMKE-VG01.

Beroep instellen

Volgend uit artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende 6 weken, vanaf 4 oktober 2023, beroep worden ingesteld.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de voorzitter van de Afdeling een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bram Schreurs van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling via telefoonnummer (0475) 538 888.

Naar boven