Bekendmaking voornemen grondverkoop van het perceel, kadastraal bekend als gemeente Sint Odiliënberg, sectie C, nummer 4349 aan ’t Sittert in Sint Odiliënberg

Het college van burgemeester en wethouders van Roerdalen heeft op 29 juni 2021 besloten voornemens te zijn gronden, kadastraal bekend als gemeente Sint Odiliënberg, sectie C, nummer 4349 aan ’t Sittert in Sint Odiliënberg, in beginsel te willen verkopen aan Fabri Projectontwikkeling B.V. ten behoeve van de bouw van 16 woningen en de inrchting van het openbaar gebied. Het te verkopen percelen vormt samen met aangrenzend perceel gemeente Sint Odiliënberg, sectie C, nummer 3029 het plangebied. Dit perceel is reeds in eigendom van Fabri Projectontwikkeling B.V.. Voor deze ontwikkeling heeft de gemeenteraad op 21 september 2023 het bestemmingsplan ‘Het Brombemke te Sint Odiliënberg’ vastgesteld. Met dit bestemmingsplan wordt de bouw van 16 levensloopbestendige woningen en de inrichting van het openbaar gebied mogelijk gemaakt.

 

Potentiële andere belangstellenden kunnen zich binnen 14 dagen na dagtekening van deze publicatie schriftelijk melden bij de gemeente als zij geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van woningbouw op deze plek conform het recent vastgestelde bestemmingsplan ‘Het Brombemke te Sint Odiliënberg’. Dit gelet op de uitspraak van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:2021:1778). Indien zich meerdere belangstellenden melden, buiten Fabri Projectontwikkeling B.V., zal het college overwegen een openbare verkoopprocedure op te starten.

 

Sint Odiliënberg,

29-09-2023

 

Naar boven