Bekendmaking voornemen tot verkoop snippergroen nabij Rapenburg 4 te Harlingen

Voorgenomen grondverkoop

De gemeente Harlingen heeft het voornemen om een perceel grond te verkopen aan de eigenaar van de aangrenzende woning van de Rapenburg 4 te Harlingen.

Het te verkopen perceel grond

De verkoop betreft het volgende perceel grond:

  • 1.

    Harlingen: groenstrook nabij Rapenburg 4, het perceel is kadastraal bekend gemeente Harlingen, sectie A, nummer 10842 (deels), groot circa 33 m². Het betreffende te verkopen perceel is gelegen in een archeologisch waardevol gebied en binnen een rijks beschermd stadsgezicht.

Motivering

De beoogde koper is naar oordeel van de gemeente Harlingen de enige geschikte gegadigde die in aanmerking komt voor de koop van het gemeentelijke grondperceel, omdat het grondperceel aansluit op de achtertuin van de beoogde koper. Daarmee voldoet deze verkoop aan de voorwaarden zoals gesteld in het groenstroken- en erfpachtbeleid van de Gemeente Harlingen.

Reacties

Een ieder die wil reageren op de voorgenomen verkoop van het perceel grond kan dat doen door een schriftelijke en gemotiveerde reactie te sturen. Deze reactie moet binnen twintig dagen na de datum van deze publicatie door de gemeente Harlingen zijn ontvangen. U kunt deze sturen aan:

Per e-mail: grondzaken@harlingen.nl 

Per post: Burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

U kunt uw reactie ook persoonlijk afgeven op het gemeentehuis. Het bezoekadres van de gemeente

Harlingen, locatie Groenlandsvaarder, is: Voorstraat 35, Harlingen. Raadpleegt u de website(https://www.harlingen.nl/contact-en-openingstijden) voor de openingstijden van het gemeentehuis.

Vervolg

Als binnen de gestelde termijn geen reacties worden ingediend, zal de gemeente het perceel grond aan de eigenaar van Rapenburg 4 te Harlingen verkopen.

Mochten reacties worden ingediend dan zullen deze worden beoordeeld.

Naar boven