Voorbereidingsbesluit Laadpleinen gemeente Cranendonck 

Burgemeester en wethouders van Cranendonck maken bekend, dat de gemeenteraad in haar vergadering van 26 september 2023, conform artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening, heeft besloten:

 

  • 1.

    Een voorbereidingsbesluit te nemen voor het grondgebied van de gemeente Cranendonck, zoals aangeven op de in de bijlage bij dit besluit opgenomen verbeelding met planidentificatienummer NL.IMRO.1706.VOBBMHZ-VAS1;

  • 2.

    Te bepalen dat in het gebied, waarvoor het onder 1 genoemde voorbereidingsbesluit geldt, de verplichting om de beslissing op een aanvraag om een omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwwerk aan te houden alleen van toepassing is als de aanvraag geheel of gedeeltelijk betrekking heeft op het bouwen van een laadplein. Laadplein is gedefinieerd onder punt 4;

  • 3.

    Te bepalen dat in het gebied, waarvoor het onder 1 genoemde voorbereidingsbesluit geldt, de verplichting om de beslissing op een aanvraag om een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden voor het aanleggen van, aan te houden alleen van toepassing is als de aanvraag geheel of gedeeltelijk betrekking heeft op het realiseren van een laadplein. Laadplein is gedefinieerd onder punt 4;

  • 4.

    Een laadplein bestaat uit meer dan twee laadpunten voor elektrische voertuigen die niet afzonderlijk op het net zijn aangesloten en samen één aansluiting hebben.

  • 5.

    Te bepalen dat dit besluit op de dag van bekendmaking in werking treedt.

     

Het voorbereidingsbesluit is erop gericht om ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen en initiatieven te voorkomen, in het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt.

 

Inwerkingtreding

Het voorbereidingsbesluit van dinsdag 26 september 2023 met kenmerk NL.IMRO.1706.VOBBMHZ-VAS1 treedt in werking op de dag van bekendmaking. Het heeft een werkingsduur van een jaar.

 

Inzage

Het besluit ligt met ingang vanaf de dag van bekendmaking ter inzage.

U kunt de stukken bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en tijdens openingstijden in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Capucijnerplein 1 in Budel. U kunt hiervoor een afspraak maken door te bellen met 140495.

 

Bezwaar en/of beroep

Tegen dit besluit is geen bezwaar en/of beroep mogelijk.

 

Budel, 26 september 2023

Gemeente Cranendonck,

Namens deze:

Burgemeester en wethouders

Naar boven