Voorgenomen levering van de percelen aan de Jan Dorrekenskade-Oost (voormalige postsorteercentrum)

De gemeente Waddinxveen (hierna: ‘de gemeente’) is voornemens de met Vink Ontwikkeling II B.V. (hierna ook te noemen: Vink Ontwikkling) gesloten koopovereenkomst gestand te doen en de verkochte percelen aan Vink Ontwikkeling ter uitvoering van die overeenkomst te leveren.

Te verkopen percelen (verkochte): de percelen grond, gelegen aan en nabij de Jan- Dorrekenskade-Oost, hoek van de Stationsstraat kadastrale percelen gemeente Waddinxveen, sectie D, nummers 2764 (187m2), 3745 (122m2) en 3749 (1171m2)

Motivering

De gemeente is van mening dat Vink Ontwikkeling op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria als enige serieuze gegadigde voor de verkoop en levering van het verkochte in aanmerking komt. De gemeente heeft de volgende criteria gehanteerd:

  • -

    De gemeente is op 26 mei 2021 met Vink Ontwikkeling een anterieure overeenkomst inclusief koopovereenkomst aangegaan voor de ontwikkeling van de locatie aan de Jan Dorrekenskade-Oost en de hoek van de Stationsstraat (voormalige postsorteercentrum). In voormelde overeenkomst is de verkoop van het verkochte overeengekomen.

  • -

    De door de gemeente verkochte gronden zijn benodigd voor de door Vink Ontwikkeling te realiseren ontwikkeling op de locatie van het voormalige postsorteercentrum en worden ook als zodanig door Vink ontwikkeling ingezet.

  • -

    Vink Ontwikkeling is de aangrenzende eigenaar van de door de gemeente aan Vink Ontwikkeling te verkopen en te leveren gronden.

Omdat Vink Ontwikkeling naar het oordeel van de gemeente zich kwalificeert als enige serieuze gegadigde voor het verkocht is de gemeente voornemens de reeds met Vink Ontwikkeling gesloten koopovereenkomst gestand te doen en het verkochte, ter uitvoering van die overeenkomst aan Vink Ontwikkeling te leveren.

Bezwaar tegen de levering

Indien u zich niet kunt verenigen met de levering van het verkochte (ter uitvoering van de gesloten koopovereenkomst) door de gemeente aan Vink Ontwikkeling, omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan kunt u uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na bekendmaking van deze publicatie op officiëlebekendmakingen.nl een kort geding procedure aanhangig maken bij de bevoegde voorzieningenrechter te ’s-Gravenhage en dient u de gemeente hiervan onverwijld in kennis te stellen middels betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente en onder toezending per e-mail van een exemplaar van de dagvaarding aan zowel mevrouw M. Berghout (m.berghout@waddinxveen.nl) als mevrouw T. van den Ban (t.vandenban@Waddinxveen.nl), van de gemeente Waddinxveen.

Vervaltermijn

Deze termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdig aanhangig gemaakt kort geding vervalt het recht u tegen het aangaan en uitvoeren van de overeenkomst te verzetten en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en Vink Ontwikkeling zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na ommekomst van deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen tot- respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen. Deze termijn moet tevens worden beschouwd als een vervaltermijn als bedoeld in 3:55, lid 2 BW, inhoudende dat u zich na het verstrijken van de termijn ten aanzien van de overeenkomst evenmin meer kunt beroepen op een eventuele vernietigingsgrond.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven