Voorgenomen verkoop snippergroen bij Karperveen 160 in Spijkenisse

De gemeente Nissewaard is voornemens om een perceel snippergroen van circa 42 vierkante meter te verkopen, gelegen bij de woning aan Karperveen 160 in Spijkenisse en deel uitmakende van het kadastrale perceel bekend als gemeente Spijkenisse, sectie F, nummer 8180 gedeeltelijk.

De verkoop vindt plaats onder de voorwaarden die de gemeente stelt aan de verkoop van snippergroen en tegen de vastgestelde verkoopprijs van € 105,00 per vierkante meter kosten koper.

Tekening voorgenomen verkoop snippergroen bij Karperveen 160 in Spijkenisse

In het Didam-arrest van 26 november 2021 heeft de Hoge Raad bepaald dat een overheidslichaam bij de (voorgenomen) verkoop van onroerende zaken gelegenheid moet bieden aan (potentiële) gegadigden om mee te dingen naar deze onroerende zaak, indien er meerdere gegadigden zijn voor de aankoop van de desbetreffende onroerende zaak of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zullen zijn. Deze mededingingsruimte hoeft niet te worden geboden indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop. In dat geval dient het overheidslichaam voorafgaand aan de verkoop zijn voornemen daartoe gemotiveerd bekend te maken, op een zodanige wijze dat een ieder daarvan kennis kan nemen.

De gemeente Nissewaard meent om de navolgende redenen dat de beoogde koper de enige serieuze gegadigde is om voornoemd perceel grond te kopen, namelijk dat conform het bepaalde in artikel 3.4.3 Nota Grondbeleid 2017 het aan te kopen perceel c.q. perceelsgedeelte (direct) grenst aan het perceel van de aspirant-koper zijnde een particuliere eigenaar.

De gemeente Nissewaard zal drie weken na de datum van deze publicatie overgaan tot het sluiten van de koopovereenkomst, tenzij zich voordien een andere partij als gegadigde meldt. Een schriftelijke reactie tegen dit voornemen kan gericht worden aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nissewaard, Postbus 25, 3200 AA Spijkenisse. Hierbij gaarne het zaaknummer DIG0046505 vermelden.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer J. van den Boom van het team Grondzaken van de gemeente Nissewaard (j.vandenboom@nissewaard.nl).

Naar boven