Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Het Bosch 11a, Bemmel’

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 14 september 2023 het bestemmingsplan ‘Het Bosch 11a, Bemmel’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn drie zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn samengevat en beantwoord en samen met de wijzigingen opgenomen in de Reactienota zienswijzen. De wijzigingen hebben betrekking op de planregels. Aan de planregels is een regeling toegevoegd, waarmee wordt geborgd dat het parkeren plaatsvindt op eigen terrein en dat daarbij moet worden voldaan aan de gemeentelijke parkeernormen. Daarnaast is de toelichting op enkele punten aangevuld.

Voor welk gebied?

Het perceel Het Bosch 11 in Bemmel. Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de digitale verbeelding die te raadplegen is op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wat is het plan?

Het plan maakt de bouw van een vrijstaande woning mogelijk op een afgesplitst gedeelte van het perceel Het Bosch 11 in Bemmel.

Wat ligt ter inzage?

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Het Bosch 11a, Bemmel’ met vaststellingsbesluit en de hierbij behorende bijlagen ligt ter inzage met ingang van donderdag 5 oktober 2023. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting. De gemeenteraad heeft geen exploitatieplan vastgesteld.

Waar is dit terug te vinden?

  • 1.

    Het bestemmingsplan ‘Het Bosch 11a, Bemmel’ is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.308-VG01 of via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken.

  • 3.

    Leest u liever een papieren versie? Deze kunt u inzien bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen ter inzage van donderdag 5 oktober tot en met woensdag 15 november 2023.

Wilt u reageren?

De beroepstermijn bedraagt zes weken en start op vrijdag 6 oktober 2023. U kunt tot en met donderdag 16 november 2023 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Heeft u geen zienswijze ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent.

Plan in werking?

  • 1.

    Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

  • 2.

    Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

  • 3.

    Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de Raad van State https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/

Heeft u vragen?

Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (026) 32 60 111.

Bemmel, 4 oktober 2023

Naar boven