Ontwerpbesluit hogere waarden

Het College van Burgemeester en Wethouders van Vlissingen is voornemens een besluit te nemen met betrekking tot de vaststelling van hogere grenswaarden voor verkeerslawaai van 6 woningen in het nieuwbouwplan Crocuslaan e.o. Het plan omvat de sloop van 143 woningen en de bouw van 137 nieuwe woningen, waarbij de geluidsnormen uit de Wet geluidhinder (Wgh) moeten worden overwogen. Het voorgestane gebruik wijkt af van de huidige bestemmingen, waardoor een omgevingsvergunning nodig is.

Het besluit is gebaseerd op de geluidsniveaus van de Paul Krugerstraat, een gezoneerde weg, waarbij de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. Hierdoor is het noodzakelijk om hogere geluidswaarden vast te stellen voor de zes nieuwbouwwoningen in de nabijheid van deze straat. Het vaststellen van hogere geluidswaarden wordt beoordeeld volgens de Wet geluidhinder en vereist dat maatregelen om geluidsoverlast te verminderen niet effectief zijn of stedenbouwkundige, verkeerskundige, landschappelijke, of financiële bezwaren met zich meebrengen.

Akoestisch onderzoek uitgevoerd door Econsultancy toonde aan dat de verwachte geluidbelasting in de toekomstige situatie in het plangebied tot maximaal 57 dB zou stijgen, maar deze kon worden gecorrigeerd naar 53 dB vanwege verwachte afname van geluidsproductie van motorvoertuigen.

Het besluit bevat ook voorwaarden voor de bouw van deze woningen, inclusief een minimale geluidwering van 20 dB en een maximaal binnenniveau van 33 dB. Als de geluidbelasting hoger is dan 53 dB, moeten extra geluidwerende maatregelen worden genomen.

 

Naar boven