Omgevingsvergunning Zonneveld Amerongerwetering in Amerongen

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken bekend dat met ingang van 29 september 2023 tot en met 9 november het besluit omgevingsvergunning voor de realisatie van een zonneveld achter de Amerongerwetering (t.h.v. nummer 26) in Amerongen en de daarop betrekking hebbende stukken voor een ieder ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.AMRzonneveldamrwet-VV01). De gemeenteraad heeft voor dit plan op 19 december 2022 besloten dat er geen verklaring van geen bedenkingen benodigd is.

Wat houdt deze omgevingsvergunning in?

De omgevingsvergunning maakt het mogelijk om een zonneveld en bijbehorende landschappelijke inpassing te realiseren op bovengenoemde locatie in Amerongen. Het veld heeft zonnepanelen in een zuid georiënteerde opstelling met een hoogte van maximaal 1,5 m, met een ruimtebeslag van in totaal circa vijftien hectare. De instandhoudingstermijn van het zonneveld bedraagt maximaal 30 jaar (te rekenen vanaf de datum waarop de te realiseren installatie operationeel is en kan worden geëxploiteerd). Met realisatie van het plan wordt een bijdrage geleverd aan de gemeentelijke duurzaamheidsambities.

Hoe kunt u deze omgevingsvergunning inzien of raadplegen?

U kunt het plan inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn op een computer in de bibliotheek tijdens de openingsuren.

Het besluit is ook raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage. Hier vindt u de digitale koppelingen naar het plan.

Hoe kunt u reageren?

Tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Beroep kan vanaf 30 september 2023 gedurende 6 weken worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, sector Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd.

Voor het instellen van beroep, de procedure en de griffierechten kunt u de volgende website raadplegen: www.rechtspraak.nl

Inwerkingtreden van de omgevingsvergunning

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven