Vaststelling bestemmingsplan 'Scheldekwartier Noord, Scheldewijk Oost’ en kennisgeving besluit hogere grenswaarde Wet Geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlissingen maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 21 september 2023 het bestemmingsplan 'Scheldekwartier Noord, Scheldewijk Oost’ ongewijzigd heeft vastgesteld en besloten heeft geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan

Voor de ontwikkellocatie ‘Scheldekwartier Noord, Scheldewijk Oost’ is het doel de plots I (Touwslagerij), J en K (Admiraliteit) te ontwikkelen en hier een mix tussen grondgebonden woningen en appartementen (huur en koop) te realiseren. Het projectgebied wordt begrensd door de Singel aan de noordzijde, de Willem Ruysstraat aan de oost- en zuidzijde en de Insulindestraat aan de westzijde.

Dit bestemmingsplan vormt het juridisch planologisch kader voor de ontwikkeling van maximaal 245 woningen. Daarnaast is de onherroepelijke omgevingsvergunning 'Scheldekwartier-Noord, gedeelte De Koperslagerij' (82 woningen) opgenomen in dit bestemmingsplan.

Besluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlissingen hebben tevens op 11 juli 2023 het besluit genomen tot vaststelling van een hogere grenswaarde van 59 dB ten gevolge van wegverkeerslawaai en 55 dB ten gevolge van industrielawaai ingevolge de Wet geluidhinder, ten behoeve van het bestemmingsplan 'Scheldekwartier Noord, Scheldewijk Oost’.

Raadplegen

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en het besluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden, ligt voor een ieder ter inzage vanaf 5 oktober 2023 tot en met 15 november 2023 (gedurende 6 weken) in het stadhuis van Vlissingen, Paul Krugerstraat 1.

Het vastgestelde bestemmingsplan inclusief bijlagen kunt u tevens raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De meest eenvoudige wijze van raadplegen op deze website is het selecteren van het tabblad bestemmingsplannen, vervolgens het tabblad ID selecteren en daar invullen: NL.IMRO.0718.BPSN13-VG01. Algemene informatie over het Scheldekwartier vindt u op www.scheldekwartier.nl

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden er worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Verzocht wordt om in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vlissingen, 4 oktober 2023

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

namens het college.

de burgemeester, drs. A.R.B. van den Tillaar

de secretaris, drs. R.D.A. Wiskerke

Naar boven