Vastgesteld wijzigingsplan 6 appartementen Menghal

(NL.IMRO.1711.WP20220122-VG01)

Het college van burgemeester en wethouders heeft in de vergadering van 29 augustus 2023 het wijzigingsplan “6 appartementen Menghal” vastgesteld.

Wijzigingsplan

Het wijzigingsplan “6 appartementen Menghal” betreft het toevoegen van maximaal zes appartementen op de verdiepingen van een nog op te richten gebouw ter plaatse van de voormalige menghal op het De Valk-terrein. Momenteel is er nog geen gebouw aanwezig. Wel is het oprichten van een gebouw met een commerciële invulling (geen detailhandel) op grond van het bestemmingsplan toegestaan. Het project maakt onderdeel uit van de herinvulling van het De Valk-terrein,

Het wijzigingsplan “6 appartementen Menghal” voldoet aan de in het bestemmingsplan Centrum Echt opgenomen wijzigingsregels. Voor het wijzigingsplan is de procedure ex artikel 3.9 a Wro gestart met het ter inzage leggen van het ontwerpplan voor 6 weken. Tijdens de inzagetermijn zijn geen zienswijzen ingekomen. Het college heeft besloten het uitwerkingsplan vast te stellen, waarbij een nieuw stikstofonderzoek (op basis van de huidige calculator) is toegevoegd aan het plan..

Beroepstermijn

Het vastgestelde wijzigingsplan met de bijbehorende stukken, waaronder het collegebesluit, ligt vanaf 29 september 2023 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt, op dagen dat het gemeentehuis is geopend voor publiek. Daarnaast kan het wijzigingsplan via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Niet-belanghebbenden, die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen daartoe niet in de gelegenheid te zijn geweest, kunnen ook beroep aantekenen.

Het instellen van beroep schorst de werking van het wijzigingsplan niet automatisch. Daartoe dient – naast het instellen van beroep - ook een verzoek om voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gedurende de beroepstermijn..

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist

 

Echt-Susteren, 28 september 2023

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren,

dr. J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

drs. G.W.T. van Balkom, secretaris.

Naar boven