Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Tuindersweijde Zuid deel 2-4’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken bekend dat de gemeenteraad op 17 juli 2023 het bestemmingsplan ‘Tuindersweijde-Zuid deel 2-4’ heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om, gefaseerd en binnen een gedifferentieerd woningbouwprogramma, ca. 340 woningen te realiseren aan de oostzijde van de kern Obdam.

Er behoeft geen exploitatieplan te worden vastgesteld omdat de raad op 19 december 2022 de GREX Tuindersweijde 2-4 heeft vastgesteld.

Gevoerde procedure

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 13 mei 2023 tot en met 26 juni 2023 ter inzage gelegen (ex artikel 1.1. Algemene Termijnenwet). Hierop zijn geen zienswijzen ingediend.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt daags na de datum van deze kennisgeving gedurende 6 weken ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.1598.BPTWZdeel2en4-va01 . Wilt u het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis? Neemt u dan contact op met dhr. M. Groefsema van het team Beleid (0229-548 400) voor het maken van een afspraak.

Beroep

De beroepstermijn (6 weken) start daags na de datum van de kennisgeving van dit besluit. Gedurende de beroepstermijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende. Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

 

Naar boven