Ontwerpbestemmingsplan ‘Kernen', Stationsstraat 34-36 te Coevorden

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat gedurende een termijn van 6 weken ter inzage ligt:

1. het ontwerpbestemmingsplan ‘Kernen, Stationsstraat 34-36 te Coevorden’;

2. het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de realisatie van 16 woningen aan de Stationsstraat 34-36 te Coevorden;

3. het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere grenswaarden ten behoeve van de te realiseren 16 woningen in het kader van dit bestemmingsplan.

Het (ontwerp-)bestemmingsplan maakt het planologisch mogelijk om 16 woningen te realiseren aan de Stationsstraat 34 en 36 in Coevorden, kadastraal bekend als gemeente Coevorden, sectie D, nummers 4023 en 5281. Een van de 16 woningen betreft de reeds bestaande bedrijfswoning.

 

Coördinatieregeling

Coördinatieregeling Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Coevorden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening, naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning voor de bouw van een appartementencomplex van 15 woningen en de renovatie van de bestaande bedrijfswoning op het perceel Stationsstraat 34 en 36 in Coevorden gecoördineerd te behandelen.

 

Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om hogere grenswaarden voor weg- en spoorwegverkeer, als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder, vast te stellen ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan.

Het plan is gelegen binnen de geluidzone van de Stationsstraat, Parallelweg, de Holwert en de spoorlijn Zwolle-Emmen. Om het planvoornemen mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder zijn hogere grenswaarden ten gevolge van wegverkeerslawaai (maximaal 60 dB) en spoorwegverkeerslawaai (maximaal 58 dB) nodig. Deze grenswaarden zijn lager dan de maximale ontheffingswaarden.

 

Wanneer en waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten inzien?

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere grenswaarden inzien van 26 september 2023 tot en met 7 november 2023 tijdens openingstijden van het Hof van Coevorden in het Klantcontactcentrum. Na telefonische afspraak met de afdeling Bedrijfsvoering, team Omgevingsontwikkeling (telefoonnummer 14 0524) is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kunt u op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken krijgen. U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de periode van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn of haar zienswijze mondeling of schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen gestuurd worden naar Postbus 2, 7740 AA te Coevorden.

Degene die mondeling een zienswijze naar voren wil brengen, dient dit uiterlijk een week voor afloop van bovenstaande termijn kenbaar te maken. Hiertoe dient contact opgenomen te worden met het Klantcontactcentrum van de gemeente Coevorden voor het maken van een afspraak, telefonisch bereikbaar via 14 0524.

 

NL.IMRO.0109.001BP00027-0002

Naar boven