Voornemen levering gemeentegrond Nassaustraat 2 te Vroomshoop

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het zogeheten Didam-arrest gewezen. Met deze publicatie voldoet de gemeente aan de verplichtingen die volgen uit het Didam-arrest.

Voornemen levering

De gemeente Twenterand (de gemeente) is voornemens om het plaatselijk bekend zijnde perceel Nassaustraat 2 te Vroomshoop, kadastraal bekend gemeente Den Ham, sectie G, nummer 2609, groot 2.995 m2, conform een op 8 september 20221 gesloten koopovereenkomst te leveren aan Bijont B.V. Dit bedrijf is gevestigd aan de Ripperdastraat 9 te Enschede.

Toelichting

Er is maar één serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de levering van de hier aan de orde zijnde gemeentegrond. Dat is Bijont B.V. (Bijont). Op 8 september 2021 is al een koopovereenkomst tussen de gemeente en Bijont aangegaan. Op het desbetreffende perceel was de voormalige school De Sleutel gevestigd. Bijont zal op het perceel appartementen voor medioren/senioren en starters realiseren. Hiertoe heeft Bijont geïnvesteerd in het opstellen van de benodigde planvorming en diverse onderzoeken laten verrichten. De voorgenomen ontwikkeling is diverse keren in de publiciteit geweest, zonder dat dit heeft geleid tot koopbelangstelling van een andere gegadigde, en er heeft overleg plaatsgevonden met de directe omgeving.

Gelet op het voorgaande is de gemeente van mening dat Bijont de enige serieuze gegadigde is. Het feit dat een voornemen tot levering bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief tot levering besloten heeft.

Vervaltermijn

Tegen deze voorgenomen levering kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend dan wel ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen levering en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van deze bekendmaking, een kort geding aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter bij de rechtbank Overijssel. De termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien de termijn ongebruikt verstrijkt alle rechten vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen dit voornemen tot levering of het recht om enige vordering tot schadevergoeding. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren zodat zij één op één kan leveren.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer G. Broekhuis. Bereikbaar per e-mail: g.broekhuis@twenterand.nl.

Naar boven