Gemeente Nederweert- Ontwerp Omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen

De Omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen Nederweert geeft richting aan de fysieke leefomgeving. Maatschappelijke veranderingen, nieuwe inzichten en behoeften worden meegenomen om te zorgen voor een omgeving die bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van inwoners. In Nederweert is het goed wonen, werken en recreëren. Het doel van deze omgevingsvisie is om zorg te dragen voor een gezonde, veilige en mooie leefomgeving.

Relatie met Omgevingsvisie Buitengebied

De Omgevingswet verplicht gemeenten om één Omgevingsvisie op te stellen. Nederweert stelt deze Omgevingsvisie in meerdere fases op. In juni 2021 heeft de gemeenteraad de Omgevingsvisie Buitengebied vastgesteld. Na het vaststellen van de Omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen in december 2023, worden beide visies samengevoegd tot één geheel. Het buitengebied wordt geactualiseerd waar nodig en vervolgens wordt het geheel opnieuw ter vaststelling aan de raad aangeboden. Dit moet uiterlijk op 1 januari 2027 gereed zijn.

Inzage stukken en reactiemogelijkheid

U kunt het ontwerp van de Omgevingsvisie inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 27 september tot en met 8 november 2023, bij de infobalie of op afspraak.

De ontwerp Omgevingsvisie is als bijlage opgenomen bij deze publicatie. Gedurende de inzageperiode kan iedereen ten aanzien van de ontwerp omgevingsvisie schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 2728, 6030 AA in Nederweert.

Informatie op maat

We verschaffen u graag informatie op maat. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Y. Verstappen (y.verstappen@nederweert.nl). Met haar kunt u ook een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze.

Naar boven