Wijziging Aanwijzingsbesluit art. 2:10 Apv – vergunningvrij plaatsen van voorwerpen op of aan de weg gemeente Elburg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg;

 

gelezen het voorstel van 15 augustus 2023;

 

overwegende dat,

 

Categorieën voorwerpen kunnen worden aangewezen waarvoor de vergunningplicht van artikel 2:10 van de Algemene plaatselijke verordening niet van toepassing is;

Het college administratieve lastenverlichting nastreeft door categorieën voorwerpen aan te wijzen, waarvan het plaatsen op de weg lage risico’s met zich meebrengt. Dat van gemeentewege informatieborden kunnen worden geplaatst die goed passen binnen de voorwaarden van dit aanwijzingsbesluit.

 

Gelet op artikel 2:10 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Elburg

 

b e s l u i t vast te stellen de volgende wijziging: Wijziging Aanwijzingsbesluit art. 2:10 Apv – Vergunningvrij plaatsen van voorwerpen op of aan de weg gemeente Elburg.

 

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg tot wijziging van het aanwijzingsbesluit conform artikel 2:10 , vierde lid, onder e , van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Elburg voor de door het college aan te wijzen categorieën van voorwerpen waarop het verbod van artikel 2:10, eerste lid, niet van toepassing is .

 

Artikel 1. Aan het aanwijzingsbesluit wordt aan artikel 8 het volgende vijfde lid toegevoegd:

5. Van gemeentewege geplaatste informatieve borden welke tijdelijk, maximaal 30 dagen aaneengesloten, worden geplaatst. Hieronder vallen nadrukkelijk geen bouwwerken.

Artikel 4. Inwerkingtreding en citeertitel

1. Deze wijziging treedt in werking op de dag na haar bekendmaking.

 

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg in de vergadering van 12 september 2023.

De burgemeester, de secretaris,

Ir. J.N. Rozendaal mw. mr. A.H. Van der Maat-Bosma

Naar boven