Bekendmaking voornemen vestiging recht van opstal t.b.v. Delta Fiber Netwerk B.V. te Middelburg

 

 

 

 

Voorgenomen vestiging recht van opstal

De gemeente Opmeer heeft het voornemen om op een perceel grond een recht van opstal te vestigen ten behoeve van Delta Fiber Netwerk B.V. te Middelburg voor de realisatie van een POP-station voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

 

Vestiging recht van opstal

Het recht van opstal zal worden gevestigd op het volgende perceel grond:

Nabij de L.H. van Catzstraat 27 en 29 te Hoogwoud. Het perceel is kadastraal bekend gemeente Opmeer, sectie Q, nummer 3140 (gedeeltelijk) groot 27 m2.

 

Motivering

De gemeente acht het wenselijk dat er voor de inwoners een glasvezelnetwerk wordt aangelegd om zo toegang te krijgen tot een hoogwaardige en snelle verbinding voor internet, televisie en telefonie. Voor die aanleg is het nodig om een zogenoemde Point of Presence (POP-station) te plaatsen, die fungeert als verdeelstation waar vandaan de huishoudens worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Delta Fiber Netwerk B.V. heeft aantoonbaar ervaring met de aanleg van glasvezelnetwerken. Delta Fiber Netwerk B.V. heeft eerder een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de gemeente Opmeer, met daarin afspraken over de aanleg van het glasvezelnetwerk. Gelet op het voorgaande is de gemeente van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het aangaan van de overeenkomst tot het vestigen van een recht van opstal, namelijk Delta Fiber Netwerk B.V.. De gemeente komt daarbij overigens een ruime mate van beleidsvrijheid toe.

 

Reacties

Een ieder die wil reageren op het voornemen tot het vestigen van het recht van opstal kan dat gemotiveerd doen door binnen twee weken na deze publicatie een e-mail te sturen naar jz@opmeer.nl.

 

Vervolg

Als binnen de gestelde termijn geen reacties worden ingediend dan zal de gemeente op het perceel grond een recht van opstal vestigen t.b.v. Delta Fiber Netwerk B.V.. Mochten er reacties worden ingediend dan zullen deze worden beoordeeld. Bij meerdere geschikte en serieuze belangstellenden voor het vestigen van een recht van opstal, voor de realisatie van een POP-station, op het perceel grond zal een nader besluit worden genomen.

Naar boven