Besluit Hogere Waarde(n) Wet Geluidhinder Groesbeekseweg 62

Aan de Groesbeeksweg wordt een winkel getransformeerd naar een woning. Burgemeester en Wethouders van Nijmegen hebben conform de Wet geluidhinder een Besluit Hogere Waarde(n) vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de omzetting naar een woning mogelijk. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeurswaarde van 48 dB vanwege het wegverkeer op de Groesbeekseweg wordt overschreden. De hoogst berekende geluidbelasting bedraagt 56 dB. De maximum toegestane geluidbelasting van 63 dB wordt daarmee niet overschreden.

In het Besluit Hogere Waarde(n) is aangegeven en vastgelegd onder welke akoestische voorwaarden de woning kan worden gerealiseerd. Het Hogere Waardebesluit is voorzien van de bijlagen: bijlage 1; Bezwaar en voorlopige voorziening en bijlage 2:  Akoestisch onderzoek t.b.v. het Hogere Waarde Besluit Omgevingsvergunning Groesbeekseweg 62 te Nijmegen, Kenmerk: HW2023289, 3-8-2023.

Van het besluit worden de stukken vanaf 20 september ter inzage gelegd voor een termijn van zes weken. U kunt tijdens deze termijn de stukken bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen, komen inzien. De openingstijden zijn: Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 – 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Naar boven