Vastgesteld bestemmingsplan Berkter Hei 1a-1c.

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat door de gemeenteraad van Venlo bij besluit van 25 januari 2023 is vastgesteld:

  • Het bestemmingsplan Berkter Hei 1a-1c (identificatienummer NL.IMRO.0983.BP202209BERKTERHEI-VA01).

De locatie Berkter Hei 1a-1c is gelegen ten noorden van de Greenportlane en tussen de Venrayseweg en bedrijventerrein Trade Port Noord. De locatie grenst aan Park Zaarderheiken.

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in de sanering van een pluimveebedrijf en het slopen van de stallen. Daarvoor in de plaats worden 2 woningbouwkavels gerealiseerd voor de bouw van 2 vrijstaande woningen. Voorts wordt de voormalige bedrijfswoning Berkter Hei 1c omgezet naar een burgerwoning. Een landschappelijk inpassingsplan maakt onderdeel uit van dit bestemmingsplan.

Uit de m.e.r.-aanmeldnotitie blijkt, dat door de voorgenomen activiteiten geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu ontstaan die het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk maken. De aanmeldnotitie maakt onderdeel uit van de toelichting van het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 2 februari 2023 gedurende zes weken (dus tot en met 16 maart 2023) ter inzage en kunnen als volgt worden geraadpleegd:

  • langs elektronische weg is het bestemmingsplan, met inbegrip van bijbehorende stukken, in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, met identificatienummer NL.IMRO.0983.BP202209BERKTERHEI-VA01. Via de gemeentelijke website www.venlo.nl is tevens een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl beschikbaar;

  • analoog in het Stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo. Inzage van analoge stukken is in het Stadskantoor uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum (KCC), telefoonnummer 14077.

Beroep

Gedurende de periode van 3 februari 2023 tot en met 16 maart 2023 kunnen belanghebbenden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen ook digitaal via DigiD beroep instellen. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Advocatuur, bedrijven en (overheids)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen. Kijk op https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket voor de voorwaarden. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden. Het instellen van beroep schort de werking van een besluit niet op.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake het bestemmingsplan is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening kan worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Op de vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat, in geval van beroep:

  • beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen

  • gronden zijn ingediend;

  • beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet kunnen worden aangevuld.

Venlo, 1 februari 2023

Naar boven