Ontwerpbestemmingsplan ‘Roertoren’ Gemeente Roermond

Burgemeester en wethouders van Roermond maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Roertoren’ (IMRO: NL.IMRO.0957.BP00000324-ON01) van 27 september 2023 tot en met 7 november 2023 voor een ieder ter inzage ligt in het Stadskantoor, Kazerneplein 7. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan ziet op de realisatie van een toren met 110 woningen en commerciële functies op de hoek van de Oranjelaan, Maria Theresialaan en Spoorlaan Noord in Roermond.

Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk om uw zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon (0475) 35 96 35.

 

Aanmeldnotitie m.e.r.

Ook maken burgemeester en wethouders van Roermond overeenkomstig het bepaalde in artikel 7.17 van de Wet Milieubeheer het volgende bekend. Het college van burgemeester en wethouders heeft in verband met het bestemmingsplan ‘Roertoren’ een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling ontvangen van initiatiefnemer. Op basis van een aanmeldingsnotitie is beoordeeld of er een milieueffectrapportage moet worden gemaakt voorafgaande aan de nog te starten bestemmingsplanprocedure. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat voor de activiteit geen milieueffectrapport moet worden gemaakt.

De aanmeldingsnotitie en bijbehorende stukken liggen van 27 september 2023 tot en met 7 november 2023 voor eenieder ter inzage in het Stadskantoor, Kazerneplein 7.

Een besluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage is een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep mogelijk is. Eventuele zienswijzen tegen dit besluit kunnen in de bestemmingsplanprocedure (als zienswijze) worden ingebracht.

 

Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Roermond zijn voornemens hogere grenswaarden vast te stellen ten behoeve van de bouw van woningen in het kader van bestemmingsplan ‘Roertoren’. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden met bijlagen ligt van 27 september 2023 tot en met 7 november 2023 ter inzage in het Stadskantoor, Kazerneplein 7 in Roermond.

Tijdens de inzagetermijn kan, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze worden ingediend omtrent het ontwerpbesluit bij het College van B&W van Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon (0475) 35 96 35.

 

Inloopavond

Op 3 oktober 2023 tussen 17.30 en 19.30 uur is het mogelijk het ontwerpbestemmingsplan Roertoren in te zien tijdens een bijeenkomst in de Tuinzaal van het Stadhuis, Markt 31 te Roermond. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen over het ontwerpbestemmingsplan en zijn tekeningen van het ontwerpbestemmingsplan beschikbaar.

Naar boven