Voornemen tot verkoop gronden

 

De gemeente Veldhoven geeft hierbij kennis van haar voornemen om een perceel grond te verkopen:

Het perceel gelegen aan de Run 6503, kadastraal bekend gemeente Veldhoven, sectie B, nummer 3519 (ged.), ter grootte van circa 1.816 m², aan ASML Netherlands B.V., ten behoeve van de verplaatsing van haar toegangspoort in verband met de herinrichting van het voorterrein aan de Run 6503. Op voornoemd perceel zijn verkeerslussen met bijbehoren aanwezig ten behoeve van een verkeersregelinstallatie (VRI) op de kruising Maxima Medisch Centrum/Run 6500/Run 6300 en de kruising Kempenbaan/Run 6500, waartoe een zakelijk recht ten behoeve van de gemeente gevestigd zal worden.

 

ASML komt als enige serieuze gegadigde in aanmerking voor de aankoop, vanwege de bestaande grondpositie gelegen aan de Onroerende Zaak in combinatie met het doel waarvoor ASML de Onroerende Zaak wenst te verwerven.

Vervaltermijn

Bent u het niet eens met dit voornemen tot verkoop aan ASML, omdat u van mening bent ook als serieuze gegadigde in aanmerking te kunnen komen voor de aankoop? Dan dient u dit kenbaar te maken door binnen een termijn van 30 dagen na publicatie van deze bekendmaking, een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter bij de rechtbank Oost-Brabant, locatie 's-Hertogenbosch.

 

De termijn van 30 dagen is een vervaltermijn. Dit betekent dat indien een serieuze gegadigde binnen deze termijn géén kort geding is gestart, alle rechten vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen dit voornemen tot verkoop. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na ommekomst van de termijn van 30 dagen of nadat de voorzieningenrechter in kort geding heeft geoordeeld dat geen sprake is van een andere serieuze gegadigde, één op één kan contracteren.

 

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de thans gestelde termijnen uiterlijke termijnen zijn en dat een nadere verlenging van deze termijnen niet aan de orde is.

 

Naar boven