Voorontwerp bestemmingsplan ‘Machinefabriek’

Burgemeester en wethouders maken op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Vlissingen bekend, dat in de periode 21 september tot en met 1 november 2023 in het stadhuis in Vlissingen ter inzage ligt:

  • 1.

    Voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Machinefabriek’

 

Voorontwerp

In het Scheldekwartier wordt het casco van de Machinefabriek gerenoveerd. Besloten is om nieuwe functies mogelijk te maken in de Machinefabriek. Enkele nieuwe functies zijn parkeren, evenementen, cultuur, een sporthal, wonen en maatschappelijke voorzieningen. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, moet de huidige bestemming worden gewijzigd. Dit bestemmingsplan vormt het juridisch planologisch kader voor de deze ontwikkeling van nieuwe functies in de Machinefabriek.

 

Raadplegen

Het voorontwerp van het bestemmingsplan kunt u digitaal raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De meest eenvoudige wijze van raadplegen op deze website is het selecteren van het tabblad 'Bestemmingsplannen', vervolgens het tabblad 'ID' selecteren en daar invullen NL.IMRO.0718.BPSN14-VO01.

Algemene informatie over het Scheldekwartier vindt u op www.scheldekwartier.nl

 

Inspraak

In de periode 21 september tot en met 1 november 2023 kunt u een inspraakreactie indienen bij het college van B&W via Postbus 3000, 4380 GV Vlissingen of e-mail gemeente@vlissingen.nl. Onder vermelding van ‘Inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan ‘Machinefabriek’. Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met de heer L. Schmetz via e-mail lschmetz@vlissingen.nl. Op 12 oktober 2023 is er een inloopmoment van 16:00 tot 17:30 uur en van 18:30 tot 20:00 uur in het stadhuis aan de Paul Krugerlaan 1 te Vlissingen.

 

 

Vlissingen, 21 september 2023

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze:

de burgemeester, drs. A.R.B. van den Tillaar

de secretaris, drs. R.D.A. Wiskerke

Naar boven