Ontwerp-bestemmingsplan Molenveldweg 6 te Susteren

(NL.IMRO.1711.BP20220512-OW01)

Dit ontwerpbestemmingsplan biedt ruimte voor de ontwikkeling van 6 nieuwe grondgebonden woningen op het kadastrale perceel gemeente Susteren, sectie D nummer 6016 (gedeeltelijk).

Inhoud planontwikkeling

De projectlocatie is gelegen op een binnenterrein achter de bestaande woning aan de Molenveldweg 6 te Susteren. De locatie is momenteel grotendeels in gebruik als groenperceel / tuin.

De woningopbouw van het nieuwe plan is gevarieerd. Er worden drie typen woningen gerealiseerd die alle bestaan uit één bouwlaag met een kap. Er worden twee vrijstaande woningen en vier tweekappers gerealiseerd. De 2 vrijstaande woningen zijn aansluitend aan de tuinen van de bewoners van de Molenlaan geprojecteerd. Deze woningen krijgen om die reden een aangepaste lagere bouw- en goothoogte.

De bestaande woning aan de Molenveldweg 6 blijft behouden. De vrijstaande schuur die is gelegen achter deze woning zal worden gesaneerd om daarmee ruimte te creëren voor de bouw van de gewenste woningen.

De nieuw te bouwen woningen worden bereikbaar vanaf de Molenveldweg via een nieuw aan te leggen straat. Op het einde van deze straat wordt een keerlus gerealiseerd t.b.v. hulpdiensten. Deze keerlus zal deels komen te liggen op het naburige perceel. Middels zakpalen wordt deze lus ontoegankelijk gemaakt voor overig autoverkeer.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 22 september 2023 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt op dagen dat het gemeentehuis is geopend voor publiek.

Daarnaast kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.Echt-Susteren.nl) en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl ingezien worden.

Indienen van zienswijzen

Gedurende deze termijn bestaat voor een ieder de mogelijkheid om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad van Echt-Susteren, postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van “Ontwerpbestemmingsplan Molenveldweg 6 te Susteren”.

De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met het team Ruimtelijk Domein (0475 - 478 478).

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen, of begrijpt u een onderdeel van het bestemmingsplan niet? Neem dan contact op met dhr. S. van Helden via telefoonnummer 0475 – 478 478.

Echt-Susteren, 21 september 2023

Dr. J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

Drs. G. W. T. van Balkom, secretaris.

Naar boven