Ontwerpbestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Weijenpasweg, Sint Joost’

Het college van B&W heeft in de vergadering van 12 september 2023 het ontwerpbestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Weijenpasweg, Sint Joost’ geaccordeerd.

Door middel van het ontwerpbestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Weijenpasweg, Sint Joost’ wordt de realisering van zes vrijstaande woningen mogelijk gemaakt aan de Weijenpasweg te Sint Joost. De gronden zijn thans in gebruik als agrarisch perceel. Met het ontwerpbestemmingsplan wordt tevens de bestaande woning aan de Weijenpasweg 33, gelegen ten zuiden van de beoogde woningbouwontwikkeling, tot ‘Wonen’ bestemd. In het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ is deze woning bestemd tot ‘Agrarisch met waarden – Landschapswaarden’ zonder bouwvlak. Dit betreft een omissie. Het betreft een reguliere woning die niet wordt gebruikt voor agrarische bedrijfsdoeleinden. Door deze woning in het onderhavige ontwerpbestemmingsplan tot ‘Wonen’ te bestemmen wordt deze omissie hersteld.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 22 september 2023 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9:00 uur tot 20:00 uur, op woensdag van 9:00 uur tot 17:00 uur en op donderdag en vrijdag van 9:00 uur tot 13:00 uur. Daarnaast kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl ingezien worden.

Gedurende deze termijn bestaat voor eenieder de mogelijkheid om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad van Echt-Susteren, postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van ‘ontwerpbestemmingsplan Ruimte voor Ruimte Weijenpasweg, Sint Joost’. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met team Ruimtelijk domein (0475-478 478).

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit te nemen omver de vaststelling van het bestemmingsplan.

Echt-Susteren, 21 september 2023

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren,

dr. J.W.M.M.J Hessels, burgemeester.

drs. G. W. T. van Balkom, secretaris.

Naar boven