Voornemen tot openbare verpachting van landbouwgrond 2023 in de gemeente Best

De gemeente Best heeft landbouwgrond in eigendom welke tijdelijk verpacht wordt totdat de grond wordt ingezet voor het beoogde einddoel.

 

Wat wordt er verpacht?

De gemeente gaat ter uitoefening van de landbouw cultuurgrond verpachten. De landbouwgronden zijn gelegen in Best.

 

Op welke wijze wordt er verpacht?

De pachtgronden worden door middel van een selectieprocedure openbaar en transparant ver-pacht. De gemeente hecht waarde aan goed landbouwkundig en duurzaam gebruik van de grond.

Een agrarisch ondernemer komt in aanmerking om maximaal 2 pachtpercelen te pachten. Met uitzondering van situaties waarbij er geen andere gegadigden zijn.

 

Voor welke periode wordt er verpacht?

De pachtgronden worden voor de duur van 1 seizoen verpacht. De pachtovereenkomst zal in-gaan op 1 april 2023 en eindigen op 31 december 2023.

 

Wat zijn de minimumeisen om voor verpachting in aanmerking te komen?

Alleen agrarische ondernemers met een geldige Kamer van Koophandel inschrijving komen in aanmerking. De minimale pachtprijs bedraagt € 800,- per hectare.

 

Wat zijn de selectiecriteria?

Om niet alleen pachtgronden toe te wijzen op basis van de hoogste pachtprijs worden er bij de toewijzing punten toegekend op de onderdelen: - pachtprijs; - eco-activiteiten; - afstand tot het pachtperceel.

 

Hoe verloopt de selectieprocedure?

Op 7 februari 2023 wordt de informatie over de selectieprocedure gepubliceerd via het online platform Pachtportaal. Tot en met 28 februari 2023 kan op de verschillende pachtpercelen inge-schreven worden via het online platform Pachtportaal (www.pachtportaal.nl). De gronden die door de gemeente Best worden aangeboden, zijn in Pachtportaal aangeduid als cluster B105. Het eerste cluster is aangeduid als B105-a en het tweede als B105-b etc.

 

Best, 31-01-2023

Burgmeester en wethouders gemeente Best

Naar boven