Besluit van het college van burgemeester en wethouders gemeente Apeldoorn tot wijziging van de Subsidieregeling Erfgoedfonds 3.0

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn;

 

Gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Apeldoorn;

 

Overwegende dat er behoefte is om het stimuleren van verwijdering van storende historisch niet waardevolle serres mogelijk te maken, en dat dit niet is gedekt in de huidige regeling.

 

Besluiten:

Artikel I  

De Subsidieregeling Erfgoedfonds 3.0 wordt als volgt gewijzigd:

 

  • A.

    In de artikels 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 en artikels 2.1, 2.2, 2.3 wordt ‘winkelpand’ gewijzigd in ‘winkel- en/of horecapand’.

  • B.

    Artikel 2.1 wordt aangevuld met ‘d. ten behoeve van het verwijderen van storende, historisch niet waardevolle serres van de winkel- of horecapanden.’ en ‘winkelpui’ wordt gewijzigd in ‘pui’.

  • C.

    Artikel 2.5 wordt aangevuld met ‘3. De subsidie voor de activiteiten bedoeld onder artikel 2.1 onder d bedraagt de werkelijke kosten tot maximaal €15.000,- per pand.’ en ‘winkelgevel’ wordt gewijzigd in ‘gevel’.

  • D.

    Artikel 2.6 wordt aangevuld met ‘h. voor werkzaamheden als bedoeld onder artikel 2.1 onder d geldt voorts de verplichting dat de vrijgekomen gevel na verwijdering van de serre hersteld wordt middels het Gevelfonds, waarbij de pui op de begane grond weer een visuele verbinding krijgt met de verdiepingen erboven en er binnen 10 jaar geen serre – of vergelijkbaar bouwwerk – wordt teruggebouwd.’

  • E.

    Artikel 8.3 wordt aangepast in: ‘Deze regeling treedt met terugwerkende kracht per 1 juli 2023 in werking op de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt gepubliceerd, en wordt aangehaald als ‘Subsidieregeling Erfgoedfonds 3.1’’.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de elektronische bekendmaking en kan worden aangehaald als ‘Subsidieregeling Erfgoedfonds 3.1’.

Ondertekening d.d. 5 september 2023

Het college van burgemeester en wethouders,

De burgemeester,

de secretaris,

Naar boven