Vergunning voor bouwen in het beschermd stads- en dorpsgezicht voor het plaatsen van zonnepanelen op het perceel Dorpsstraat 168 te Vlieland.

 

De gemeente Vlieland heeft op 26 januari 2023 een omgevingsvergunning verleend. De omgevingsvergunning betreft het onderdeel ‘Bouwen in het beschermd stads- en dorpsgezicht ’ voor het plaatsen van zonnepanelen op het perceel Dorpsstraat 168 te Vlieland.

 

Waarom publiceert de gemeente Vlieland dit bericht?

Een omgevingsvergunning wordt bij de gemeente Vlieland aangevraagd om toestemming te krijgen om iets te bouwen, verbouwen, slopen, kappen of aan te leggen. Met dit bericht laat de gemeente Vlieland u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. U kunt nu reageren als u het hier niet mee eens bent.

 

Bent u het niet eens met de vergunning?

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen een verleende vergunning. Dit kan binnen 6 weken na de dag van bekendmakingvan de vergunning. Uw bezwaarschrift dient te voldoen aan de navolgende eisen: uw naam en adres, dagtekening, omschrijving van de vergunning waartegen u bezwaar maakt, en redenen/motivatie van uw bezwaar (bezwaargronden). Stuur het bezwaarschrift naar het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Nadere informatie kunt u vinden op de website. U kunt ook informatie inwinnen aan het loket in het gemeentehuis.

 

Wilt u de start van de activiteiten tegenhouden?

Wanneer de activiteiten niet kunnen worden teruggedraaid, dan kunt u de Rechtbank Noord-Nederland vragen de start van de activiteiten tegen te houden voordat de rechtbank een besluit heeft genomen over uw beroep. Dit heet het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening. Dit kan schriftelijk of online via https://loket.rechtspraak/nl/bestuursrecht van de rechtbank. U moet voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening een bedrag aan de rechtbank betalen.

 

 

Naar boven