Ontwerpbesluit Hogere waarde bestemmingsplan en geluidszone Aan Veertien

Betreft: Hogere waarde bestemmingsplan en geluidszone Aan Veertien

Locatie: Aan Veertien

Datum ter inzage: 15 september 2023

Kenmerk: 2023-012495

Dit voorgenomen besluit Hogere Waarde wordt vastgesteld in het kader van de bestemmingsplanprocedure "Bedrijventerrein Aan Veertien 2023" en ligt gelijktijdig ter inzage.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Aan Veertien 2023’

Er is een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor het bedrijventerrein Aan Veertien. Dit bestemmingsplan vervangt het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Aan Veertien’, vastgesteld op 30 september 2008, voor deze locatie. Het ontwerpbestemmingsplan heeft als doel een integrale herziening van dit bestemmingsplan te bewerkstelligen en de uitbreiding van de bedrijfslocatie aan de noordelijke zijde.

Ontwerpbesluit Hogere waarde Wet Geluidhinder

De Wet Geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen indien blijkt dat de overschrijding van de voorkeursgrenswaarden niet volledig door geluid beperkende maatregelen kan worden tegengegaan. De uitbreiding van het industrieterrein, de invulling van de lege kavels en de reservering van geluidruimte voor de bestaande bedrijven leiden tot een geluidsbelasting boven de voorkeursgrenswaarde van één woning en de verhoging van twee eerder vastgestelde hogere waarden. In alle drie de gevallen gaat het over een toename van 1 dB(A). Gelet op de situatie en het uitgevoerde onderzoek word geconcludeerd dat geluid reducerende maatregelen redelijkerwijs niet mogelijk zijn en daarom hogere grenswaarden vastgesteld voor 3 woningen.

Inzien stukken

U kunt de bestemmingsplanstukken en het ontwerpbesluit hogere waarde inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 15 september tot en met 26 oktober 2023, bij de centrale klantenbalie op afspraak of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indienen zienswijzen

Gedurende de inzageperiode kan iedereen ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 2728, 6030 AA in Nederweert.

Een zienswijze tegen het ontwerpbesluit Hogere waarde Wet Geluidhinder kan alleen door belanghebbenden worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 2728, 6030 AA in Nederweert.

Overeenkomst

Verder is er een anterieure overeenkomst tussen de gemeente en de initiatiefnemer opgesteld.

Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de anterieure overeenkomst ligt in dezelfde periode ter inzage bij de infobalie. Ten aanzien hiervan kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Inloopavond

Gedurende deze inspraakperiode wordt er een inloop- en informatieavond georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 3 oktober 2023 vanaf 19.30 uur tot ca. 21.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Nederweert (Raadhuisplein 1). Deze avond zal ingericht worden als het verstrekken van informatie en beantwoorden van vragen door deskundigen van de gemeente en het adviesbureau.

Bij voorkeur vernemen wij graag per email of u aanwezig wilt zijn tijdens deze avond.

Deze email kunt u sturen naar info@nederweert.nl t.a.v. Eric Sprangers.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Eric Sprangers van het team Samenleving Fysiek, bereikbaar via 0495-677111.

Naar boven