Verkeersbesluit maximumsnelheid van 30 km/h op een gedeelte van de Dijkstraat Bemmel en de Oudewei in Bemmel

Zaaknummer: ZS-806709

 

 

Onderwerp

30 km/h op gedeelte Dijkstraat en Oudewei Bemmel

 

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994, en het Besluit mandaat, volmacht en machtiging gemeente Lingewaard, is de verkeerskundig medewerker van Openbare Ruimte en Vastgoed, mevrouw S. Maas, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Gelet op:

• het Wegencategoriseringsplan van de gemeente Lingewaard;

 

Overwegende dat:

• de Dijkstraat en Oudewei zijn gelegen binnen de bebouwde kom van Bemmel

• dit gedeelte van de Dijkstraat voornamelijk een ontsluitende functie heeft voor langzaam verkeer uit de naastgelegen wijk De Essenpas en de bezoekers van de daar gevestigde bedrijven;

• de Oudewei een doodlopende weg is met voornamelijk een ontsluitende functie voor de aanliggende panden;

• deze wegen daarom een functie als erftoegangsweg vervullen en ook als zodanig zijn gecategoriseerd in het Wegencategoriseringsplan van 2020;

• bij erftoegangswegen binnen de bebouwde kom een maximumsnelheid hoort van 30 km/h;

• dit gedeelte van de Dijkstraat en de Oudewei door de inrichting en het smalle wegprofiel reeds een uitstraling hebben die past bij een maximumsnelheid van 30 km/h.

 

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

Dit verkeersbesluit strekt tot de volgende belangen, zoals bedoeld in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994:

• het verzekeren van de veiligheid op de weg;

• het beschermen van weggebruikers en passagiers;

 

Overleg met politie

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur en tevens de gemachtigde van de korpschef van de politie-eenheid Oost-Nederland.

 

Besluit

Op grond van bovenstaande overwegingen besluiten wij om een maximumsnelheid van 30 km/h in te stellen op:

- een gedeelte van de Dijkstraat in Bemmel vanaf de kruising met de Wardstraat tot aan de Waaldijk inclusief de zijtak waar Dijkstraat 2 en 4 aan zijn gelegen;

- de Oudewei in Bemmel;

Deze maximumsnelheid wordt ter plaatse kenbaar gemaakt door het plaatsen van de zoneborden A130 en A230 en door het aanbrengen van zonemarkering op het wegdek.

 

Een en ander conform de tekening BML\10-08-00\18-07-2023 welke ter verduidelijking als bijlage aan dit besluit is toegevoegd.

 

 

Bemmel, 8 september 2023

 

namens burgemeester en wethouders van Lingewaard,

 

 

S. Maas, verkeerskundig medewerker,

team Openbare Ruimte en Vastgoed

 

 

 

Bezwaarschrift en voorlopige voorziening

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u bezwaar maken. Dit staat in de Algemene wet bestuursrecht (Awb). U dient dan binnen zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift in te dienen bij het bestuursorgaan, het college van burgemeester en wethouders. U kunt op twee manieren bezwaar maken, per webformulier en per brief.

 

U kunt online bezwaar maken via een webformulier op www.lingewaard.nl. U komt hier via de zoekopdracht ‘bezwaar maken’. Voor het indienen van een digitaal bezwaarschrift is wel een elektronische handtekening nodig (DigiD). Op genoemde website kunt u lezen hoe u online bezwaar kunt maken.

 

U kunt ook nog steeds per brief een bezwaar indienen. In die brief, een bezwaarschrift, zet u in ieder geval het volgende: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van het bezwaar (motivering). U dient het bezwaarschrift ook te ondertekenen met uw handtekening. Deze brief kunt u sturen naar college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

 

Het indienen van een bezwaarschrift kost u geen geld.

 

Het bezwaarschrift stopt de werking van het besluit niet. Om de werking van een besluit tijdelijk te stoppen, dus te laten schorsen, is een beslissing van de Voorzieningenrechter nodig. Er moet wel sprake zijn van een spoedeisend belang. Hiervoor moet u dan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Het adres hiervan is: Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen via de website www.rechtspraak.nl. Indienen van een verzoek om voorlopige voorziening gebeurt tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift of kort daarna. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen aan de rechtbank.

 

Tegen dit besluit kunnen eventueel ook andere belanghebbenden een bezwaarschrift indienen.

 

Naar boven