Ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Deventer, Bronsvoorderdijk 19 Bathmen’ en hogere grenswaarden

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 14 september tot en met 25 oktober 2023 voor iedereen ter inzage ligt:

 

• Het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Deventer, Bronsvoorderdijk 19 Bathmen’

• Het ontwerp besluit hogere grenswaarden ‘Buitengebied Deventer, Bronsvoorderdijk 19 Bathmen’

 

 

Inhoud

Ontwerp bestemmingsplan

Met dit bestemmingsplan wordt geregeld dat een reeds bestaande splitsing van de woonboerderij wordt geformaliseerd, dat een bestaand bijgebouw wordt getransformeerd naar een woning en dat een gezamenlijk bijgebouw (voor alle drie de woningen) van 450m2 wordt gerealiseerd. In de huidige situatie vindt, voor het onderhoud van het perceel, buitenopslag plaats. Door de materialen inpandig op te slaan wordt verrommeling tegengegaan en wordt de uitstraling van het erf verbeterd. De bestaande woonboerderij en het bijgebouw (grotendeels) zijn aangemerkt als waardevolle, karakteristieke gebouwen. Met dit bestemmingsplan wordt aan deze gebouwen een passende vervolgfunctie gegeven en kunnen deze gebouwen goed in stand worden gehouden. In het inrichtingsplan van het erf zijn maatregelen opgenomen die bijdragen aan de instandhouding van de karakteristieke gebouwen.

 

Het nieuw te realiseren gebouw wordt een gezamenlijk bijgebouw voor de drie woningen op het perceel. Hierbij wordt voor één van de woningen gebruik gemaakt van de hobbyboerenregeling, zodat het bijgebouw een maximale oppervlakte van (250m2 +100m2 +100m2 =) 450m2 krijgt. Het bijgebouw wordt via een nieuw toegangsrit, in de vorm van een karrenspoor, ontsloten. De gehele ontwikkeling wordt landschappelijk ingepast en voor de twee nieuwe woningen worden maatregelen in het kader van natuur inclusief bouwen uitgevoerd. Het plan gaat onder meer uit van de sloop van een bestaand bijgebouw dat nu de groeiplaats van een karakteristieke kastanjeboom belemmert, zodat wordt voorzien in meer ontwikkelruimte voor deze kastanjeboom.

 

Ontwerp besluit hogere grenswaarden

De voorkeursgrenswaarde voor geluidbelasting op de gevels van de woningen wordt overschreden ten gevolge van het wegverkeer op de Rijksweg A1. De hoogste waarde bedraagt 53dB. Het verlagen van de geluidbelasting door bron- of overdrachtsmaatregelen is niet mogelijk. Het vaststellen van een hogere grenswaarde op grond van de Wet geluidhinder is wel mogelijk. Hiertoe is een ontwerp besluit hogere grenswaarden opgesteld. Dit ontwerpbesluit hogere grenswaarden ligt tegelijkertijd met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage.

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P416-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.P416-OW01/

 

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere grenswaarden kunt u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen van donderdag 14 september tot en met woensdag 25 oktober 2023 ter inzage. U kunt tot en met woensdag 25 oktober 2023 reageren.

Lees hieronder hoe u op het plan kunt reageren.

 

Ontwerp bestemmingsplan

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Deventer, Bronsvoorderdijk 19 Bathmen’ dan brengt u een zienswijze in.

 

• Stuur uw schriftelijke zienswijze aan:

De gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Deventer, Bronsvoorderdijk 19 Bathmen’’

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer J. Hindriksen van het team Projecten, Realisatie en ontwikkeling, telefoon 140570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Ontwerp besluit hogere grenswaarden

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp besluit hogere grenswaarden en bent u belanghebbende, dan kunt u een zienswijze indienen.

 

• Stuur uw schriftelijke zienswijze aan:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000

7400 GC Deventer

o.v.v. 'zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden 'Buitengebied Deventer, Bronsvoorderdijk 19 Bathmen''

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer J. Hindriksen van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 140570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzageperiode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde ‘zienswijzennota’. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, is er voor belanghebbenden de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven