Ontwerp-bestemmingsplan Willem Royaardsplein, ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-beschikking Wet geluidhinder - hogere grenswaarde(n) geluid (Gemeentelijke coördinatieregeling)

Aanleiding en doel

Winkelcentrum Duinzigt in het Benoordenhout is gebouwd in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het winkelcentrum en de omgeving zijn nu aan een grondige opknapbeurt toe. Nieuwe woningen, meer winkelruimte, een ondergrondse parkeergarage en een aantrekkelijke buitenruimte moeten van dit gebied een levendig wijkwinkelcentrum maken waar het prettig winkelen en vertoeven is voor inwoners uit alle wijken in het Benoordenhout. Om deze plannen te kunnen realiseren, is een aanpassing van de beheersverordening 'Benoordenhout Noord-Oost' nodig. Het voorliggende ontwerp-bestemmingsplan Willem Royaardsplein voorziet in de vernieuwing van het winkelcentrum Duinzigt.

Coördinatieregeling

Om de herontwikkeling planologisch mogelijk te maken is, met toepassing van de Coördinatieverordening Den Haag, besloten om een ontwerp-bestemmingsplan ter inzage te leggen onder gelijktijdige afstemming met de ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-beschikking Wet geluidhinder - hogere grenswaarde(n) geluid. In lijn met afdeling 3.6 Wet ruimtelijke ordening (Gemeentelijke coördinatieregeling) worden de ontwerpen gelijktijdig ter inzage gelegd. U kunt nu in één keer alle ontwerpen raadplegen en erop reageren door een zienswijze in te dienen.

Op de coördinatie van het ontwerp-bestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-beschikking Wet geluidhinder is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Terinzagelegging

ontwerp-bestemmingsplan 

Het ontwerp-bestemmingsplan Willem Royaardsplein wordt op grond van artikel 3.8 en 3.31 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor eenieder van 12 september tot en met 23 oktober 2023 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt op:

- www.ruimtelijkeplannen.nl waar het te vinden is onder plan-ID: NL.IMRO.0518.BP0320GWRoyplein-40ON;

- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur op afspraak via telefoonnummer 14070 of online via Den Haag - Den Haag Informatiecentrum.

ontwerp-omgevingsvergunning 

De ontwerp-omgevingsvergunning wordt voor eenieder van 12 september tot en met 23 oktober 2023 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt op:

- www.ruimtelijkeplannen.nl waar het te vinden is onder plan-ID: NL.IMRO.0518.OV202015352-40ON;

- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur op afspraak via telefoonnummer 14070 of online via Den Haag - Den Haag Informatiecentrum.

ontwerp-beschikking Wet geluidhinder - hogere grenswaarde(n) geluid

De ontwerp-beschikking Wet geluidhinder - hogere grenswaarde(n) geluid, zaaknummer: 01036134 en kenmerk: ODH395765, en bijbehorende relevante documenten liggen van 12 september tot en met 23 oktober 2023 voor eenieder ter inzage bij het Den Haag Informatiecentrum en zijn uitsluitend op papier te raadplegen. De kennisgeving over de ontwerp-beschikking wordt door de omgevingsdienst Haaglanden bekendgemaakt in het Gemeenteblad op www.overheid.nl. In die publicatie staat aangegeven op welke wijze zienswijzen op de ontwerp-beschikking kunnen worden ingediend.

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk een zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze, over het ontwerp-bestemmingsplan alsook over de ontwerp-omgevingsvergunning, voorzien van uw naam, adres, datum, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 3573. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Inloopbijeenkomst

Dinsdag 26 september van 18:00 uur tot 20.00 uur wordt voor het ontwerp-bestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-beschikking een inloopbijeenkomst gehouden in American Protestant Church Of The Hague, Esther de Boer van Rijklaan 20, Den Haag.

Naar boven