[Voorontwerp bestemmingsplan 'Souburg-Noord fase 2 & 3, 1e herziening' en ontwerpbesluit hogere waarden]

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlissingen maken bekend dat voor een ieder:

- het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Souburg-Noord fase 2 & 3, 1e herziening' ter visie ligt;

- het ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere waarden Wet geluidhinder Souburg-Noord fase 3 ter inzage ligt;

- het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit.

 

Voorontwerp bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan ziet op de ontwikkeling van maximaal 100 woningen met bijbehorende voorzieningen op de gronden van de wijk Souburg Noord te Oost-Souburg. Het gebied wordt globaal worden begrensd door de Schroeweg, de bestaande bebouwing van Oost-Souburg (omgeving Esdoornstraat-Berkenstraat), het project Vlugtenburg en de rijksweg A58. Hier zijn in 2021 maximaal 60 woningen planologisch mogelijk gemaakt. Met de herziening worden er maximaal 40 extra woningen toegevoegd. De herziening legt daarnaast de hoofdstructuur in fase 3 vast, maakt verplaatsing van een waterleiding mogelijk en scherpt regels binnen fase 2 aan waar nodig.

 

Ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden

Het plangebied ligt binnen de invloedsfeer van de rijksweg A58 en de Schoeweg. De geluidsbelasting op de diverse gevels van de geprojecteerde woningen binnen fase 3 overschrijdt de voorkeursgrenswaarde. Derhalve is de vaststelling van hogere waarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk voor in ieder geval 45 woningen. Hiervoor is een ontwerpbesluit opgesteld.

 

Vormvrij m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders hebben tevens besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het realiseren van de nieuwe woningen. Uit de opgestelde aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat het plan geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben. Het opstellen van een milieueffectrapport is daarom niet nodig.

 

Raadplegen

De volgende stukken liggen voor een ieder vanaf 7 september 2023 gedurende een periode van zes weken (dus t/m 18 oktober 2023) tijdens openingstijden in het stadhuis van Vlissingen, Paul Krugerstraat 1 ter inzage:

- Het voorontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen;

- Het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder;

De stukken behorend bij bovengenoemde (voor)ontwerpbesluiten zijn te raadplegen in het Gemeenteblad. Het voorontwerp van het bestemmingsplan kunt u digitaal raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De meest eenvoudige wijze van raadplegen op deze website is het selecteren van het tabblad 'Bestemmingsplannen', vervolgens het tabblad 'ID' selecteren en daar invullen NL.IMRO.0718.BPSouburgNoord1-VO01).

 

Inspra ak voorontwerp bestemmingsplan

Gedurende bovenvermelde termijn kunt u een inspraakreactie indienen tegen het voorontwerp bestemmingsplan bij het college van B&W via Postbus 3000, 4380 GV Vlissingen of e-mail gemeente@vlissingen.nl. De inspraakreactie kan verstuurd worden onder vermelding van ‘Inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan 'Souburg-Noord fase 2 & 3, 1e herziening'. Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met de heer D. Bennaars via e-mail dbennaars@vlissingen.nl.

 

Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden

Gedurende bovenvermelde termijn kunt u een inspraakreactie indienen tegen het ontwerpbesluit met betrekking tot het vaststellen van hogere waarden bij het college van B&W via Postbus 3000, 4380 GV Vlissingen of e-mail gemeente@vlissingen.nl. De zienswijze kan verstuurd worden onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Souburg-Noord fase 3'. Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met de heer D. Bennaars via e-mail dbennaars@vlissingen.nl.

 

Zienswijze vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit

Gedurende bovenvermelde termijn kunt u een inspraakreactie indienen tegen het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit bij het college van B&W via Postbus 3000, 4380 GV Vlissingen of e-mail gemeente@vlissingen.nl. De zienswijze kan verstuurd worden onder vermelding van ‘Zienswijze vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit Souburg-Noord fase 3'. Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met de heer D. Bennaars via e-mail dbennaars@vlissingen.nl.

 

 

Vlissingen, 7 september 2023

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze:

de burgemeester, drs. A.R.B. van den Tillaar, de secretaris, drs. R.D.A. Wiskerke

Naar boven