Omgevingsvergunning Zonneweide Overberg

Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken bekend dat ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een uitgebreide omgevings-vergunning is verleend voor realisatie van 2 zonnevelden langs de Eindseweg in Overberg (Zonneweide Overberg). Het besluit omgevingsvergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 8 september 2023 gedurende zes weken (tot en met 19 oktober 2023) voor een ieder ter inzage (identificatienummer: NL.IMRO.1581. AMRzonneweideoverb-VV01).

Wat houdt deze omgevingsvergunning in?

De omgevingsvergunning maakt het mogelijk om zonnevelden en bijbehorende landschappelijke inpassing te realiseren op 2 locaties langs de Eindseweg in Overberg. De velden hebben zonnepanelen een oost-west opstelling met een hoogte van maximaal 1,5 m, met een ruimtebeslag van in totaal circa vijftien hectare. De instandhoudingstermijn van de zonnevelden bedraagt maximaal 30 jaar (te rekenen vanaf de datum waarop de te realiseren installatie operationeel is en kan worden geëxploiteerd). Met realisatie van het plan wordt een bijdrage geleverd aan de gemeentelijke duurzaamheidsambities.

Hoe kunt u deze omgevingsvergunning inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage. Hier vindt u de digitale koppelingen naar het plan. U kunt het plan tijdens de openingsuren ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en CBS De Wegwijzer, Haarweg 23 in Overberg.

Hoe kunt u reageren?

Tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning kan beroep worden ingesteld door be- langhebbenden. Beroep kan vanaf 9 september 2023 gedurende 6 weken worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, sector Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Tevens kan de- gene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank. Wij wijzen u erop dat bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd.

Voor het instellen van beroep, de procedure en de griffierechten kunt u de volgende website raadplegen: www.rechtspraak.nl

Inwerkingtreden van de omgevingsvergunning

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven