Verkeersbesluit voor het plaatsen en verwijderen van verkeersborden en verkeerstekens aan Hemelsley te Sittard

Registratienummer 2023/ 2902379

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen:

1. Besluiten:

ten behoeve van een nieuwe verkeerssituatie in de Hemelsley te Sittard, de volgende verkeersmaatregelen te nemen:

  • het plaatsen van verkeersborden ‘Maximumsnelheid 30 km/h-zone’ (A0130zb) maal 5, ‘Einde maximumsnelheid 30 km/h-zone’ (A0230ze) maal 5, ‘Verplicht fietspad’ (bord G11) maal 4 waarvan een in combinatie met onderbord ‘Pijlbord tegenliggers’ (onderbord OB505), ‘Gebod tot het volgen van de rijrichting die op het bord is aangegeven’ (bord D5) in combinatie met onderbord ‘Geldt alleen voor vrachtauto’s’ (onderbord OB11), ‘Gesloten voor vrachtauto's’ (bord C7) maal 2 in combinatie met onderbord ‘Uitgezonderd bestemmingsverkeer’ (OB108), ‘Parkeergelegenheid alleen bestemd voor het opladen van elektrische voertuigen’ (bord E8c), ‘Gebod voor alle bestuurders het bord voorbij te gaan aan de zijde die de pijl aangeeft’ (bord D2) maal 2, ‘parkeerverbod’ (bord E01) maal 2, ‘Gelegenheid bestemd voor het onmiddellijk laden en lossen van goederen’ (bord E7) maal 2, in de Hemelsley te Sittard;

  • het plaatsen van het volgende verkeersteken op het wegdek ‘Haaientanden’ maal 4 rijen, in de Hemelsley te Sittard;

  • het verwijderen van verkeersborden ‘Eenrichtingsweg’ (bord C3), ‘Maximumsnelheid 30 km/h-zone’ (A0130zb), ‘Einde maximumsnelheid 30 km/h-zone’ (A0230ze), ‘Gebod voor alle bestuurders het bord voorbij te gaan aan de zijde die de pijl aangeeft’ (bord D2) maal 8, ‘Bestuurders uit tegengestelde richting moeten verkeer dat van deze richting nadert voor laten gaan’ (bord F6) maal 4, Verbod voor bestuurders door te gaan bij nadering van verkeer uit tegengestelde richting (bord F5) maal 4, in de Hemelsley te Sittard.

Zoals aangegeven op de bij het besluit behorende foto(’s) en/of tekening(en) in de aparte bijlage. Wanneer u dit besluit digitaal raadpleegt, treft u de bijlage aan door op de linkerkant van deze pagina onder het kopje ‘Externe bijlagen’ op de blauw gekleurde tekst te klikken.

2. Overwegingen

Door herinrichting van de Hemelsley, moet er opnieuw gekeken worden naar de bereikbaarheid, bruikbaarheid en verkeersveiligheid van de weg. Daarvoor is een ontwerpproces met de omgeving doorlopen. Door het nemen van dit verkeersbesluit, waarborgen wij de bereikbaarheid, bruikbaarheid en verkeersveiligheid.

3. Wettelijke grondslag

Verkeersbesluiten worden genomen op basis van artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer.

Uit het oogpunt van de verkeersveiligheid, de bescherming van weggebruikers en passagiers, de doorstroming en de bruikbaarheid van de weg, alsook het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, wordt het noodzakelijk geacht de verkeersmaatregelen te nemen. Van toepassing zijn hier artikel 2, lid 1, sub a tot en met d, van de Wegenverkeerswet 1994.

De Hemelsley te Sittard is in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en ligt binnen de bebouwde kom, zoals bedoeld in artikel 18 lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994.

Conform het bepaalde in de op 22 november 2021 in het Gemeenteblad onder nummer 419044 bekend gemaakte, op 23 november 2021 in werking getreden “Mandaatregeling Teams gemeente Sittard-Geleen 2021” de dato 9 november 2021 en het op 21 december 2022 in het Gemeenteblad onder nummer 565582 gepubliceerde en op 22 december 2022 in werking getreden “Mandaatregister gemeente Sittard-Geleen 2023” d.d. 15 december 2022, is onder voorwaarden mandaat verleend aan de Juridisch medewerker Verkeer voor het nemen van verkeersbesluiten.

4. Advies

De Ambtelijke Werkgroep Verkeer, waarin onder meer verkeerskundigen en de regiopolitie zitting hebben, heeft op 18-04-2023 positief geadviseerd over de voorgestelde verkeersmaatregel.

5. Ondertekening

Sittard-Geleen, 28-08-2023

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Namens dezen,

R.Dobrick

Juridisch Medewerker Verkeer

6. Publicatie

Op basis van artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, wordt na besluitvorming dit verkeersbesluit gepubliceerd in het Gemeenteblad (officielebekendmakingen.nl).

7. Bezwaar

Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop dit besluit gepubliceerd is een bezwaarschrift bij ons indienen. Dat kan op meerdere manieren:

  • 1.

    U kunt uw bezwaarschrift opsturen naar: Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard.

  • 2.

    U kunt uw bezwaarschrift persoonlijk afgeven bij de Stadswinkel, Markt 1, Geleen.

  • 3.

    U kunt uw bezwaarschrift faxen via telefoonnummer (046) 400 00 39.

  • 4.

    U kunt ook digitaal bezwaar maken. Daarvoor heeft u wel een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

Kijk op https://www.sittard-geleen.nl/Inwoners/Klacht_bezwaar_en_beroep/Bezwaar_bezwaarschrift_indienen voor meer informatie. Bijvoorbeeld om te lezen wat u in uw bezwaarschrift moet vermelden.

8. Voorlopige voorziening

Als u bezwaar maakt, treedt het besluit toch in werking. Om dat te voorkomen, kunt u bij de rechter om een tijdelijke maatregel vragen. Dat heet een ‘voorlopige voorziening’. Dit kan alleen als er spoedeisende belangen zijn die dat nodig maken. Alle informatie hierover kunt u krijgen via de griffie van de rechtbank Limburg. Of kijk op www.rechtspraak.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven