Eerste wijziging Beleidsregels terugvordering en verhaal Participatiewet, IOAW en IOAZ

Beleidsregels terugvordering en verhaal Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente De Ronde Venen 2023 wordt als volgt gewijzigd

 

1e wijziging Beleidsregels terugvordering en verhaal Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente De Ronde Venen 2023 met terugwerkende kracht per 1 juli 2023

 

Oude tekst

Nieuwe tekst

Artikel 11 lid 7 Kwijtschelden en afboeken

 

Leenbijstand voor inrichtingskosten wordt ambtshalve kwijtgescholden als belanghebbende gedurende 36 maanden volledig een aaneengesloten aan zijn/haar aflossingsverplichting heeft voldaan.

Artikel 11 lid 7 Kwijtschelden en afboeken

 

Leenbijstand voor inrichtingskosten wordt ambtshalve kwijtgescholden als belanghebbende gedurende 18 maanden volledig een aaneengesloten aan zijn/haar aflossingsverplichting heeft voldaan.

Toelichting artikel 11 onder 7 oude tekst

 

Kwijtschelding van leenbijstand o.b.v. de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening is principe niet mogelijk, behalve bij leenbijstand voor inrichtingskosten. De leenbijstand voor inrichtingskosten word ambtshalve kwijtgescholden als belanghebbende gedurende 36 maandtermijnen volledig en aaneengesloten aan zijn aflossingsverplichting heeft voldaan. De periode is maximaal 36 maanden vanwege de anders onredelijk langdurige nadelige consequenties voor de schuldenaar.

Toelichting artikel 11 onder 7 nieuwe tekst

 

Kwijtschelding van leenbijstand o.b.v. de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening is principe niet mogelijk, behalve bij leenbijstand voor inrichtingskosten. De leenbijstand voor inrichtingskosten word ambtshalve kwijtgescholden als belanghebbende gedurende 18 maandtermijnen volledig en aaneengesloten aan zijn aflossingsverplichting heeft voldaan. De periode is maximaal 18 maanden vanwege de anders onredelijk langdurige nadelige consequenties voor de schuldenaar.

Artikel 25 Overgangsregeling

  • o

    Deze 1e Wijziging Beleidsregels Terugvordering en verhaal Participatiewet, IOAW en IOAZ 2023, Gemeente De Ronde Venen regeling, zoals vastgesteld op 22 augustus 2023, treedt in werking op 1 juli 2023.

  • o

    Voor aanvragen of situaties die vóór 1 juli 2023 zijn ingediend of ontstaan, blijft de oude regeling Beleidsregels Terugvordering en verhaal Participatiewet, IOAW en IOAZ 2023, Gemeente De Ronde Venen van kracht. Dit geldt ook voor lopende procedures en beslissingen die nog niet definitief zijn afgerond

Artikel 25 Inwerkingtreding en citeertitel

  • 1.

    Deze beleidsregels kunnen worden aangehaald als: “Beleidsregels terugvordering en verhaal Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente De Ronde Venen 2023”.

  • 2.

    Deze beleidsregels treden in werking op 1 januari 2023

  • 3.

    De Beleidsregels Debiteurenplan, vastgesteld op 4 januari 2011 worden ingetrokken.

Artikel 26 Inwerkingtreding en citeertitel

  • 1.

    Deze beleidsregels kunnen worden aangehaald als: “Beleidsregels terugvordering en verhaal Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente De Ronde Venen 2023”.

  • 2.

    Deze beleidsregels treden in werking op 1 juli 2023

Mijdrecht, 22 augustus 2023.

Het college van burgemeester en wethouders,

De burgemeester,

M. Divendal

De secretaris,

M. Vonk

Naar boven