Wijzigingsverordening Verordening rechtspositie raads- en commissieleden Alphen aan den Rijn 2022

 

Artikel I  

Artikel 3 en de daarbij behorende toelichting komt te vervallen.

Artikel II  

Aan artikel 9 wordt toegevoegd:

 

Wanneer een commissielid op een avond meer vergaderingen (of een deel daarvan) als woordvoerder deelneemt wordt dit voor de uitbetaling van de vergoeding gezien als één vergadering.

Artikel III  

Aan de toelichting bij artikel 9 wordt toegevoegd:

 

Omwille van efficiency en kostenbeheersing wordt in de praktijk zo veel mogelijk vast gehouden aan de donderdagavond als vaste vergaderdag voor raadscommissies, informatiemarkten, werkgroepen en klankbordgroepen. Gebruik in Alphen aan den Rijn is dat aan een commissielid één keer presentiegeld per avond wordt uitbetaald. Ook wanneer het commissielid bijvoorbeeld tijdens de avond vanwege woordvoering bij een onderwerp van de ene vergadering overstapt naar de andere parallelle commissievergadering of aansluitende informatiemarkt.

 

Naast commissievergaderingen zijn er ook andere bijeenkomsten waar commissieleden aan kunnen deelnemen, zoals werkbezoeken en heisessies. Voor dergelijke bijeenkomsten – hoe relevant deze ook zijn - is het op grond van de geldende wet- en regelgeving niet toegestaan raads- en commissieleden hiervoor een vergoeding te geven.

Artikel IV  

Artikel 10, lid 3, wordt als volgt gewijzigd:

 

3 Het declaratieformulier en de bewijsstukken worden binnen 30 dagen na factuurdatum of betaling door raads- of commissieleden ingediend bij de griffier c.q. secretaris van de betreffende commissie.”

Artikel V  

Deze wijzigingsverordening wordt aangehaald als “1e Wijzigingsverordening Verordening rechtspositie raads- en commissieleden Alphen aan den Rijn 2023” en treedt in werking op de dag, volgende op de dag van de bekendmaking ervan.

Vastgesteld door de raad van Alphen aan den Rijn in de openbare vergadering van 25 mei 2023,

de griffier,

drs. J.A.M. Timmerman,

de voorzitter,

mr. drs. J.W.E. Spies

Naar boven