Voornemen tot ingebruikgeving van grond

De gemeente Zwartewaterland geeft hierbij kennis van haar voornemen om een gedeelte van een perceel grond, tegen een symbolisch bedrag, tijdelijk in gebruik te geven aan een plaatselijke stichting zodat zij in staat wordt gesteld om deze grond in te richten en te gebruiken als parkeerterrein, hierna te noemen: “de beoogd gebruiker”. Objectinformatie:

Gedeelte van een perceel grond, gelegen nabij Julianastraat 24a te Zwartsluis, kadastraal bekend gemeente Zwartsluis, sectie D, nummer 3976 (gedeeltelijk), groot circa 149 m².

Het hierboven vermeld perceel en een gedeelte van het perceel, kadastraal bekend gemeente Zwartsluis, sectie D, nummer 4327 (gedeeltelijk), groot circa 374 m², zijn tezamen op dit moment ingericht als basketbalveld. De beoogd gebruiker zal toestemming worden verleend de hiervoor vermelde percelen grond uitsluitend te mogen gebruiken overeenkomstig de enkelbestemming ‘Recreatie’ , volgens het bestemmingsplan ‘Woonwijken Zwartewaterland’.

 

  • 1.

    1. Enige serieuze gegadigde

De beoogd gebruiker komt volgens de gemeente Zwartewaterland als enige serieuze gegadigde in aanmerking voor het gebruik van de desbetreffende grond, en wel om de volgende redenen:

  • 1.

    1. Het basketbalveld in zijn geheel wordt op dit moment als openbare ruimte beschouwd;

  • 2.

    Beoogd gebruiker heeft in verleden het deel van het gehele basketbalveld, zijnde het gedeeltelijke perceel, kadastraal bekend gemeente Zwartsluis , sectie D, nummer 4327, al in erfpacht verkregen;

  • 3.

    Het basketbalveld hoeft hierdoor slechts voor maar deel nog in gebruik te worden uitgegeven aan de beoogd gebruiker;

  • 4.

    Het parkeerterrein zal door de beoogd gebruiker uitsluitend worden gebruikt als parkeerterrein tijdens piekuren om de parkeerdruk in de omgeving van het Zwembad De Kragge te Zwartsluis te verlichten gedurende de lessen met een uitloop van maximaal een half uur;

  • 5.

    Beoogd gebruiker heeft inmiddels aangegeven, de in de gebruiksovereenkomst gestelde voorwaarden van de gemeente, te zullen accepteren.

  • 6.

    3. Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dient u dit uiterlijk twintig (20) kalenderdagen na publicatie van dit voornemen kenbaar te maken door een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle.

 

De termijn van twintig (20) kalenderdagen geldt als een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Bij uitblijven van een tijdige reactie zouden de gemeente en de beoogde koper immers onredelijk worden benadeeld, indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen de voorgenomen ingebruikgeving zou worden opgekomen.

 

De gemeente Zwartewaterland zal na een wachttijd van twintig (20) kalenderdagen na de datum van deze publicatie uitvoering geven aan haar voornemen tot ingebruikgeving. 

 

Voor eventuele vragen of opmerkingen over deze publicatie en het daarin opgenomen voornemen, kunt u contact opnemen met de heer K. Eilander van de Eenheid Externe Dienstverlening. U kunt hem bereiken via het emailadres info@zwartewaterland.nl of via 14 038.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021

Naar boven